Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

ERC, JxCAT i el Comú de Lleida proposen rebaixar un 4% el sou dels càrrecs electes i directius de la Paeria

ACN Lleida.-L’equip negociador d’Esquerra Republicana de Catalunya s’ha reunit aquest divendres amb representants de Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida per començar a redactar un document unitari de […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN Lleida.-L’equip negociador d’Esquerra Republicana de Catalunya s’ha reunit aquest divendres amb representants de Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida per començar a redactar un document unitari de proposta d’actuació amb els acords programàtics que s’han anant consensuant durant tota la setmana. D’entre els punts tractats, proposen rebaixar un 4% el sou dels càrrecs electes i directius de la Paeria. El document es presentarà als òrgans de decisió de cada grup polític per validar-lo, si s’escau la setmana que ve. En el cas d’ERC, l’assemblea local de Lleida que es farà dimarts al vespre tindrà l’última paraula.

La regidora d’ERC, Jordina Freixanet, ha destacat l’intens treball dels últims dies per definir l’acció de govern i ha assegurat que el resultat és molt satisfactori. Ha explicat que ha estat una setmana de negociacions “intenses” per treballar molt a fons la coincidència programàtica dels tres grups, dividit en cinc àrees, per intentar concloure un document escrit a tres, on trobin el “màxim de consens possible” i des del qual treballin les bases d’un programa d’actuació municipal per als pròxims quatre anys a l’Ajuntament de Lleida.Pel que fa a l’àmbit econòmic, Freixanet ha explicat que hi ha hagut un acord gairebé unànime de fer una proposta per rebaixar un 4% de les retribucions als càrrecs electes i directius. Consideren que l’Ajuntament està “clarament endeutat” i que per aquest motiu han de ser “curosos” i “exemplars” en la contenció de la despesa. Aquesta mesura, puntualitza, “que pot semblar insignificant” suposa un estalvi de 100.000 euros, amb els quals es poden fer moltes coses, ha afirmat. En aquesta última fase de negociació, els tres grups definiran l’estructura del govern, el repartiment de responsabilitats i l’organització municipal. S’espera que el ple del cartipàs es podrà celebrar a finals de la setmana vinent o la primera setmana de juliol.