Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

ERC, JxCat i el Comú comencen les reunions a tres per definir les polítiques del futur govern a la Paeria

ACN Lleida.-Els grups municipals d’ERC, JxCat i el Comú de Lleida a la Paeria han començat aquest dimarts les reunions a tres bandes per consensuar les línies programàtiques del futur […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Lleida.-Els grups municipals d’ERC, JxCat i el Comú de Lleida a la Paeria han començat aquest dimarts les reunions a tres bandes per consensuar les línies programàtiques del futur govern municipal – malgrat que el Comú encara no ha decidit si entrarà a l’executiu. Segons han informat els republicans mitjançant un comunicat, les trobades s’han estructurat en base als cinc eixos del pentàgon del programa d’ERC: la Lleida saludable, justa, propera, connectada i compromesa. Des de JxCat també s’ha informat a través d’un comunicat que les reunions continuaran aquest dimecres i que es preveu que es completin dijous amb l’objectiu d’elaborar un document consensuat en base a les coincidències programàtiques dels tres grups.

ERC ha celebrat la bona sintonia amb JxCat i el Comú i ha destacat que les tres formacions tenen ”moltes coincidències programàtiques” i, per tant, això està facilitant l’entesa en el procés de confecció de les accions de govern. En la primera reunió, a la qual han assistit els regidors d’ERC Jaume Rutllant i Montse Pifarré, els grups han parlat de les àrees relacionades amb la Lleida saludable: salut, hàbits saludables i esport, dret a una mort digna, cementiris i serveis funeraris. Per part de JxCat han participat de les reunions els regidors Anna Campos, Paco Cerdà, Marta Gispert i Sergio González.Segons ERC, els tres grups consideren que cal impulsar polítiques transversals en l’àmbit de la salut adreçades a tota la ciutadania, en especial atenció als col·lectius vulnerables. Entre les accions que es duran a terme, indiquen els republicans, es treballarà per fomentar l’esport escolar i de base, el femení i l’inclusiu, amb l’objectiu de facilitar la pràctica esportiva. També es vol facilitar l’accessibilitat i la informació sobre la disponibilitat dels equipaments municipals i es preveu garantir el manteniment dels espais públics.Des d’Esquerra s’aposta per la coordinació entre administracions per tal de donar el millor servei als ciutadans de forma eficient. En aquesta línia creuen que Paeria i Diputació de Lleida, que actualment subvencionen programes per a reduir l’obesitat a través d’accions puntuals, es podrien alinear amb el Departament de Salut per afrontar el repte de l’obesitat infantil de forma integral, apostant de forma decidida per la prevenció a les escoles i l’atenció primària, garantint espais oberts per a la pràctica de l’activitat física a tots els barris, amb l’obertura dels patis escolars i l’ampliació de l’oferta per a tots els col·lectius.En la segona reunió del dia, els regidors d’ERC, Jaume Rutllant, Regina Cairol i Sandra Castro han tractat l’àmbit de la Lleida justa. En concret s’han plantejat les polítiques que es faran en benestar social, diversitat i ciutadania, posant especial èmfasi en la defensa del feminisme i el col·lectiu LGTBIQ+, cooperació i solidaritat, i jovent. Els tres grups volen augmentar els recursos dedicats a l’àrea de serveis socials, segons ERC. També han acordat incrementar els habitatges per a casos d’emergència social per lluitar contra desnonaments. De fet, avui mateix, alguns regidors d’ERC asseguren haver mediat en un cas de desnonament per garantir un sostre digne a la persona afectada.Les reunions de dimecres aniran al voltant de la Lleida propera i connectada, mentre que dijous es tancarà la ronda de reunions amb la Lleida compromesa.