Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

ERC, JxCat, el PDeCAT i la CUP registraran aquest dimarts la llei d’amnistia al Congrés

ACN Madrid.-ERC, JxCat, el PDeCAT i la CUP registraran aquest dimarts la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats. Els partits independentistes pretenen que la llei comporti l’extinció de qualsevol mena […]

Agències 15/03/2021

ACN Madrid.-ERC, JxCat, el PDeCAT i la CUP registraran aquest dimarts la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats. Els partits independentistes pretenen que la llei comporti l’extinció de qualsevol mena de responsabilitat penal i administrativa per a tots els actes d’intencionalitat política relacionats amb la “lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya” des de l’1 de gener del 2013. Així ho va aprovar el Parlament -amb l’abstenció dels comuns- el desembre de 2020 en una iniciativa que ara arribarà a la cambra baixa espanyola. Els grups independentistes catalans presentaran demà a les 10.15 hores la iniciativa a Madrid acompanyats del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i de la portaveu d’Amnistia i Llibertat, Susanna Pagès.

El text que va aprovar el Parlament afirmava que la llei d’amnistia ha d’incloure els delictes de rebel·lió i sedició; el delicte de malversació de cabals públics quan estiguin en concurs amb el delicte de sedició; els delictes de prevaricació, falsedat, malversació de cabals públics, desobediència i revelació de secrets; els delictes vinculats a organitzar un procés participatiu per decidir el futur polític de Catalunya del 9 de novembre del 2014 i de l’1 d’octubre del 2017.També els actes d’expressió i opinió realitzats a través de la premsa i xarxes socials; els delictes d’ordre públic comesos en el marc “de la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya” o en protestes contra l’actuació d’autoritats governatives o jurisdiccionals, entre d’altres.