Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

ERC, JxCat, Cs i PP reclamen a Colau presidir districtes i que l’oposició tingui el 40% dels assessors

ACN Barcelona.-Els grups municipals d’ERC, JxCat, Cs i PP a l’Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord pel cartipàs i han reclamat al govern de l’alcaldessa Ada Colau que […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Barcelona.-Els grups municipals d’ERC, JxCat, Cs i PP a l’Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord pel cartipàs i han reclamat al govern de l’alcaldessa Ada Colau que la negociació per tancar-lo sigui “rigorosa” i “generosa” amb els grups de l’oposició. Els quatre partits han exigit aquest dimarts al govern municipal que la presidència de les comissions l’exerceixin els grups de l’oposició. Segons han apuntat, el repartiment “adequat” seria dues presidències per a ERC i una per a JxCat i Ciutadans. En una roda de premsa conjunta, també han demanat que el districtes estiguin presidits “preferentment” per l’oposició, amb cinc per a ERC, tres per a JxCat i dos per a Ciutadans. Pel que fa al repartiment d’assessors, han exigit que el 60% siguin per al govern i el 40% per a l’oposició.

Pel que fa a l’empresa municipal BSM, els quatre grups han considerat que la representació al Consell d’Administració hauria de ser proporcional a la representació al plenari i que el mínim de representació per als grups amb menys regidors sigui d’un membre. Així, han acordat que el repartiment “adequat” sigui sis per al govern, tres per a ERC, dos per a JxCat, dos per a Ciutadans i un per a PP i Barcelona pel Canvi. Finalment, els quatre grups han acordat que l’espai assignat al plenari als diferents grups sigui per acord majoritari i que, en cas contrari, sigui triat “preferentment” en funció dels resultats electorals.