Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

ERC, Junts, PDeCAT i CUP demanen compareixences al Congrés dels promotors de la llei d’amnistia

ACN Madrid – ERC, JxCat, PDeCAT i CUP han demanat la compareixença al Congrés dels presidents d’Òmnium Cultural i d’Amnistia i Llibertat, Xavier Antich i Daniel Villalaín, per informar sobre […]

Agències 05/07/2022

ACN Madrid – ERC, JxCat, PDeCAT i CUP han demanat la compareixença al Congrés dels presidents d’Òmnium Cultural i d’Amnistia i Llibertat, Xavier Antich i Daniel Villalaín, per informar sobre la petició presentada de tramitar una llei d’amnistia. Els quatre partits independentistes han dirigit la petició a la Mesa de la Comissió Constitucional, a qui la Comissió de Peticions de la cambra baixa va traslladar la sol·licitud de tramitació de la Proposició de Llei Orgànica d’Amnistia per a la resolució del Conflicte Polític a Catalunya i a l’estat espanyol. La sol·licitud es va presentar en exercici del dret de petició acompanyada de diverses caixes amb 200.000 signatures de suport a la iniciativa.

La proposta de les entitats implica l’amnistia per a tots els “fets d’intencionalitat política tipificats com a delictes, infraccions administratives o disciplinàries amb un mòbil de defensa de les llibertats públiques, els drets socials o la reivindicació i l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència de Catalunya”.

En la petició d’ERC, Junts, PDeCAT i CUP, les formacions recorden que la sol·licitud de tramitació inclouria la convocatòria dels representants de les entitats promotores i demanen que compareguin a la comissió per informar sobre la petició presentada el 22 de juny de 2021.