Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

ERC, Junts, PDeCAT, CUP, Bildu i BNG demanen la compareixença del Defensor del Poble per la investigació de l’espionatge

ACN Madrid – ERC, Junts, el PDeCAT, la CUP, EH Bildu i el BNG han registrat una sol·licitud de compareixença del Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, al Congrés perquè doni […]

Agències 20/05/2022

ACN Madrid – ERC, Junts, el PDeCAT, la CUP, EH Bildu i el BNG han registrat una sol·licitud de compareixença del Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, al Congrés perquè doni explicacions sobre la investigació del ‘Catalangate’. Els partits independentistes reclamen que reti comptes “dels continguts i conclusions de la investigació i posterior informe elaborat sobre el cas d’espionatge a independentistes mitjançant el sistema Pegasus” a la comissió mixta de relacions amb el Defensor del Poble a la cambra baixa. Gabilondo va informar a mitjans d’aquesta setmana que ja havia tancat la investigació després de “verificar” que l’actuació del CNI “s’ha fet d’acord amb la Constitució i la llei”.

Segons l’informe de vuit pàgines del Defensor del Poble adreçat a la nova directora del CNI, Esperanza Casteleiro, els documents classificats als quals ha tingut accés Gabilondo confirmen la legalitat de les actuacions.

En aquest sentit, afirma que “les interlocutòries estaven extensament motivades”, que el magistrat del Tribunal Suprem que les va autoritzar, Pablo Lucas, disposava d’un “elevat grau de detall en la informació” i que tot es va fer d’acord amb el “protocol que articula la relació del CNI amb el magistrat del Tribunal Suprem que decideix”.

A més, Gabilondo conclou que “existeix normativa interna al CNI que requereix uns procediments o mitjans especials per a l’obtenció de la informació i que contempla els supòsits de necessitat d’autorització judicial”, i que també existeix una normativa interna per analitzar i avaluar el funcionament del procediment que condueix a les autoritzacions judicials.