Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ERC, Junts, la CUP i els comuns es conjuren per millorar la llei trans per “ampliar-ne” els drets

ACN Barcelona.-Els grups parlamentaris d’ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem s’han conjurat aquest dilluns per ampliar drets a les persones trans, al col·lectiu LGTBI i a millorar l’avantprojecte […]

Avatar
Agències 19/07/2021

ACN Barcelona.-Els grups parlamentaris d’ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem s’han conjurat aquest dilluns per ampliar drets a les persones trans, al col·lectiu LGTBI i a millorar l’avantprojecte de llei sobre la matèria en curs al Congrés. En roda de premsa al Parlament després de reunir-se amb membres de la Federació Plataforma Trans, des d’Esquerra s’han compromès a impulsar una llei trans catalana aquesta legislatura. Junts ha apostat per acabar amb la “disfòbia de gènere” i han promès que Catalunya estarà a l’ “avantguarda” amb una llei trans pròpia. La CUP ha reivindicat l'”autodeterminació de gènere” mentre que En Comú Podem ha recordat que el projecte de llei trans del govern espanyol es podrà enriquir amb el treball dels grups i de les entitats.

La presidenta de la Federació Plataforma Trans, Mar Cambrollé, ha agraït als grups haver fet possible l’existència d’una llei trans a l’Estat. També ha celebrat que a Catalunya es treballi per garantir la “igualtat plena” del col·lectiu. “Posen Catalunya a l’avantguarda dels drets LGTBI i trans”, ha apuntat. Jenn Díaz (ERC) s’ha compromès a “millorar” la proposta de llei trans en el tràmit parlamentari. “Es deixen pel camí drets fonamentals de les persones no binràries, menors i migrats. Donarem suport a millorar la llei en el debat parlamentari”, ha apuntat. Aurora Madaula (Junts) ha lamentat el “gir” del PSOE i el PSC en la matèria i que estiguin generant una “conflictivitat” que no existia en el debat sobre la matèria. “Hem de defensar els drets humans i no deixar que s’invisibilitzin persones del col·lectiu”, ha apuntat. “Les dones trans no són un perill, estan en perill”, ha comentat. La diputada de la CUP Basha Changue ha situat l’autodeterminació de gènere com un dret “indestriable” i ha reclamat la “plena igualtat” de les persones LGTBI. Ha parlat de garantir els drets humans i el desenvolupament de les identitats. Per la seva banda, la portaveu adjunta d’En Comú Podem, Susanna Segovia, ha dit que l’aprovació de l’avantprojecte de llei trans a l’Estat ha estat un “avenç important” tot i que ha reconegut que arriba “tard”. Ha aplaudit que a Catalunya existeixi una clara majoria a favor dels drets de les persones trans. Això sí, ha demanat que un cop existeixi la llei caldrà que els governs dediquin “recursos” i “accions concretes” per garantir els drets a les persones.