Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

ERC insisteix que el referèndum és el “mínim comú denominador” de la política catalana

ACN Barcelona.-La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha insistit que el referèndum és el “mínim comú denominador” de la política catalana. Durant el debat parlamentari després de la compareixença del president […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Barcelona.-La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha insistit que el referèndum és el “mínim comú denominador” de la política catalana. Durant el debat parlamentari després de la compareixença del president del Govern, Pere Aragonès, per valorar els indults, la dirigent republicana ha defensat l’autodeterminació i l’amnistia, així com la fi de la “repressió”. En concret, Vilalta ha reiterat que el referèndum és l’instrument “més inclusiu” i el que genera “més consens” en la societat i que, a més “és possible” perquè només depèn de la “voluntat política”. La portaveu d’ERC ha asseverat, a més, que l’aposta pel diàleg dona “força, credibilitat i legitimitat” al moviment independentista, també a nivell internacional.

En aquest sentit, Vilalta ha reivindicat l’aposta d’Aragonès per l’Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació, i ha refermat que ha de servir per “forçar consensos”. Aragonès vol portar-ne el resultat a la taula de diàleg amb l’Estat, prevista per la setmana del 13 de setembre. És per això que l’Acord s’ha d’enllestir entre el juliol i l’agost.D’altra banda, Vilalta ha defensat el verb “enraonar” com a símbol del diàleg. La dirigent d’ERC ha afegit que el mot “no existeix amb els mateixos matisos en castellà”. “Potser per alguna cosa serà”. La frase ha estat criticada pel portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco, que ha demanat la paraula per detallar la seva protesta.A la segona intervenció, Vilalta ha insistit en la importància que té que l’independentisme vagi “unit” a la taula de diàleg, amb el màxim de “consens i fermesa” possible.