Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

ERC i la CUP es reuneixen per abordar la investidura i exploren un canvi “profund” en el model de seguretat català

ACN Barcelona.-ERC i la CUP s’han reunit aquest dimarts per segon cop per abordar la investidura i han apostat per impulsar un pla de xoc per fer un canvi “profund” […]

Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-ERC i la CUP s’han reunit aquest dimarts per segon cop per abordar la investidura i han apostat per impulsar un pla de xoc per fer un canvi “profund” en el model de seguretat i ordre públic de Catalunya. En un comunicat, els republicans han explicat que a la trobada també s’ha aprofundit en les polítiques socials i nacionals que cal impulsar la propera legislatura i que s’han obert les “vies de negociació”. Les dues formacions han avançat en les mesures que el proper Govern haurà de prendre de forma “imminent” per pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19. També han tractat el compromís antifeixista per l’entrada de Vox al Parlament. ERC i la CUP s’han emplaçat a seguir treballant en una reunió durant els propers dies.

Segons ha informat la CUP, la reunió s’ha fet aquest dimarts a les 13h. L’organització ha explicat en un comunicat que a la reunió s’ha avançat en l’”anàlisi i concreció” de l’agenda social i nacional de la propera legislatura per tal d’encetar un “nou cicle polític i assegurar un canvi de dinàmica”. Sobre la gestió de l’entrada de Vox al Parlament, els anticapitalistes han dit que s’ha acordat la promoció conjunta d’un Pacte Nacional Antifeixista (PNA) que englobi al conjunt d’organitzacions feministes, antifeixistes i antiracistes i que estableixi un codi deontològic pels representants polítiques que subscriguin el pacte.Pel que fa als Mossos i la gestió de l’ordre públic, han dit que s’ha iniciat un treball conjunt per impulsar un pla de xoc que permeti “virar en 180 graus l’estratègia antirepressiva del país”.