Divendres, 15 de gener de 2021 - Edició 904
La República

ERC i JxCat exigeixen al govern de Colau que garanteixi el futur del Gimnàs Social Sant Pau

ACN Barcelona.-ERC i Junts per Catalunya exigeixen al govern d’Ada Colau que mogui fitxa per evitar el desnonament del Gimnàs Social Sant Pau el pròxim 20 de gener. ERC considera […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Barcelona.-ERC i Junts per Catalunya exigeixen al govern d’Ada Colau que mogui fitxa per evitar el desnonament del Gimnàs Social Sant Pau el pròxim 20 de gener. ERC considera “urgent” que el consistori opti per expropiar el gimnàs com a mesura per garantir-ne la continuïtat. Per al grup de JxCat, l’opció més beneficiosa per als usuaris del gimnàs, el barri i els responsables del projecte social ha de ser l’adquisició de l’equipament “a través d’una operació de compra-venda o arrendament, o en el seu cas de l’oportuna expropiació”. Fonts municipals han explicat a l’ACN que l’Ajuntament no ha deixat de mantenir converses amb la propietat per mirar de trobar una solució.

De fet, afirmen que el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, s’ha reunit aquest mateix dijous amb la propietat i s’han emplaçat a una altra reunió demà divendres. La setmana passada els responsables del gimnàs social van requerir al jutjat un ajornament del desnonament fins al 30 d’abril però encara no han obtingut resposta a la seva petició, segons ha pogut saber l’ACN.Llarga reivindicacióAl juliol els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona van signar un manifest en suport del Gimnàs Social Sant Pau per reclamar al govern municipal una solució definitiva per al seu manteniment, ja que el contracte de lloguer finalitzava aquell mes. Al setembre es va conèixer que la data de desnonament es fixava per al dia 20 de gener. El gimnàs social Sant Pau té 80 anys d’història però la més recent es remunta al 2012, quan els treballadors van convertir-lo en una cooperativa sense ànim de lucre per fer-ne un projecte social en forma de gimnàs.Al voltant de 900 persones tenen accés gratuït a les instal·lacions a través de les desenes d’entitats que deriven usuaris al gimnàs, que alhora funciona com a tal amb quotes de pagament per als socis. Entre les persones que tenen accés gratuït hi ha persones sense llar i es concep el local com un espai on no només es pot fer exercici sinó també trobar-se i dutxar-se.A banda, durant la pandèmia ha funcionat com un equipament més contra la covid oferint una mitjana de 150 dutxes per a sensellar, canvi de roba i un àpat, serveis fets conjuntament amb els Serveis Socials municipals.

Relacionats