Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

ERC i el govern espanyol acorden destinar 100 MEUR de les inversions pactades a les obres del TGV i Rodalies

ACN Madrid.-ERC ha acordat amb el govern espanyol introduir als pressupostos generals de l’Estat una esmena que determina que 100 MEUR de les inversions pactades en virtut del ‘sí’ dels […]

Agències 01/12/2020

ACN Madrid.-ERC ha acordat amb el govern espanyol introduir als pressupostos generals de l’Estat una esmena que determina que 100 MEUR de les inversions pactades en virtut del ‘sí’ dels republicans aniran a pal·liar els dèficits de la xarxa de Rodalies i les obres de l’Alta Velocitat. Formen part del paquet de 2.300 MEUR en inversions i transferències pactat entre els republicans i el govern espanyol. L’acord especifica que d’aquests diners 60 MEUR serviran per a la millora de les línies d’explotació d’ADIF Alta Velocitat pel Corredor Mediterrani i a l’estació de la Sagrera, i 40 MEUR aniran a parar a la xarxa de Rodalies.

Segons els republicans tot plegat té com a objectiu pal·liar el dèficit d’infraestructures per a Catalunya i aconseguir uns pressupostos que tenen com a resultat el que consideren una inversió “històrica” en un moment d’emergència social fruit de la pandèmia. L’esmena pactada entre els republicans i l’executiu espanyol quedarà introduïda als comptes que s’aproven entre aquest dimarts i dijous, en què el Congrés vota un a un els capítols dels pressupostos generals de l’Estat per al 2021.Actualment el govern espanyol disposa del previsible suport de 187 diputats per aprovar els comptes. Són els escons del PSOE, Podem, ERC, Bildu, PNB, PDeCat, Compromís, Més País i Nueva Canarias. Encara s’hi podrien afegir els diputats de Teruel Existe i el Partit Regionalista Càntabre.