Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

ERC guanyaria les municipals a Barcelona i el PSC passaria per davant de Colau, segons una enquesta de ‘El Nacional’

ACN Barcelona – ERC tornaria a guanyar les eleccions municipals a Barcelona i el PSC se situaria en segona posició, per davant de BComú, segons una enquesta de ‘El Nacional’. […]

Agències 22/05/2022

ACN Barcelona – ERC tornaria a guanyar les eleccions municipals a Barcelona i el PSC se situaria en segona posició, per davant de BComú, segons una enquesta de ‘El Nacional’. La candidatura d’Ernest Maragall obtindria entre 10 i 11 regidors (el 2019 en va obtenir 10), mentre que el PSC de Jaume Collboni passaria de 8 a 9. La candidatura de BComú, encapçalada per l’alcaldessa Ada Colau, cauria a la tercera posició amb 8 regidors, pels 10 actuals. JxCat, que està pendent de tenir candidat després de la renúncia d’Elsa Artadi, aconseguiria entre 4 i 5 regidors (ara en té 5), mentre que Cs n’obtindria 3 (pels 6 del 2019 aconseguits conjuntament amb la candidatura de Manuel Valls). L’enquesta també preveu l’entrada de Vox al consistori, amb 3 regidors.

El PP, que actualment té dos regidors, podria quedar fora del consistori o igualar els resultats del 2019. L’enquesta també apunta la possibilitat que la CUP torni a entrar al consistori, ja que li dona una forquilla de 0-2 regidors.

L’enquesta ha estat elaborada per l’empresa Feedback i es basa en 500 enquestes telefòniques fetes a Barcelona entre el 10 i el 19 de maig. Colau va anunciar justament el 19 de maig que optaria a un tercer mandat.

A la pregunta de si creu que Colau tornarà a ser l’alcaldessa de Barcelona, el 63% considera que no perquè “el canvi és necessari”, mentre que el 29,6% creu que sí perquè “no té alternativa”. El 7,4% respon no saber-ho.