Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

ERC força un ple extraordinari a Sabadell per les presumptes irregularitats al govern local apuntades pel regidor cessat

|

- Publicitat -

ACN Sabadell – La secció local d’ERC a Sabadell registrarà entre avui i demà la petició per celebrar un ple extraordinari monogràfic per abordar les presumptes irregularitats apuntades pel tinent d’alcaldessa cessat, Jesús Rodríguez. En un correu enviat a l’alcaldessa, Marta Farrés, l’exregidor assenyalava dubtes sobre el contracte de la neteja viària amb l’empresa Smatsa i el de l’aparcament del centre amb l’empresa Saba. “És necessari poder aclarir qualsevol dubte davant de situacions de corrupció, hi ha afirmacions d’unes suposades irregularitats en relació a dues empreses importants a la ciutat”, ha detallat el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, en declaracions a l’ACN. La sessió s’ha de celebrar en el termini de 15 dies hàbils.

Rodríguez apuntava els seus dubtes en un correu electrònic enviat a Farrés, al qual hi han tingut accés tots els grups municipals. El mateix govern municipal va traslladar la situació als electes, així com el cessament del fins llavors regidor, i de fet l’alcaldessa el va adjuntar a la documentació feta servir per presentar la denúncia contra Rodríguez davant del jutge per coaccions i amenaces.

Publicitat

ERC, però, considera que cal tenir tota la informació possible, motiu pel qual ha presentat la proposta per celebrar un ple municipal extraordinari que tractarà única i exclusivament l’afer. Amb set regidors, el grup municipal té marge suficient per forçar la convocatòria del ple, tal i com s’estableix al Reglament Òrgànic Municial (ROM), però espera sumar-hi més grups municipals a la iniciativa a l’hora de fer el registre formal.

“El contracte d’Smatsa té a veure amb el càlcul de l’IPC”, diu fernàndez, en referència als imports que caldria abonar a l’empresa a partir d’una indemnització relativa al servei prestat. Pel que fa a Saba, es tractaria dels imports d’indemnització per la finalització anticipada de la concessió de l’aparcament soterrat de la plaça Doctor Robert, al centre.

“Activem tots els mecanismes donat que ha passat una setmana i no tenim conclusions, perquè hi hagi transperència, rigor i honestedat”, afegeix el regidor. Fernàndez posa de relleu que els dubtes “no venien ni d’un partit ni d’una plataforma”, sinó que es tracta d’uns dubtes que plantejava el fins fa pocs dies tercer tinent d’alcaldessa: “És la persona que tenia una de les màximes responsbailitats a la ciutat i que diu que hi ha irregularitats en aquests contractes”, afegeix, tot recordant que actualment el contracte amb Smatsa ja està judicialitzat.

Ara caldrà fixar una data pel ple, on s’abordarà si es crea una comissió d’investigació que analitzarà internament si les paraules de Rodríguez tenen fonament.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió