Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

ERC exigeix al govern espanyol una “rectificació urgent” sobre l’ampliació del Prat

ACN Barcelona.-Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha exigit al govern espanyol una “rectificació urgent” sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat, després que AENA hagi fet pública una proposta […]

Avatar
Agències 03/09/2021

ACN Barcelona.-Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha exigit al govern espanyol una “rectificació urgent” sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat, després que AENA hagi fet pública una proposta que envaeix l’espai natural de la Ricarda. Alhora demana a En Comú Podem i a Podem que, “si veritablement també defensen la protecció dels espais naturals i la biodiversitat, facin valer el seu pes” al Consell de Ministres que és qui ha d’aprovar la proposta. ERC, que es mostra contrària a la proposta d’AENA, es referma en la “necessitat” de millorar l’aeroport amb inversions, però “en cap cas a costa de malmetre un espai natural ni de trinxar el territori”.

Els republicans consideren “impossible” donar suport a aquesta proposta perquè, al seu parer, “incompleix les dues premisses” del principi d’acord sobre la inversió al Prat. D’una banda, afirma que el fet que s’hagi acordat una inversió de l’Estat a l’aeroport “no implica en cap cas haver tancat cap proposta concreta d’ampliació”. De l’altra, el partit subratlla que la inversió que s’hi faci “ha de garantir el respecte ambiental i el compliment estricte de les normatives ambientals europees sobre la protecció dels espais naturals i la biodiversitat.El partit també opina que el Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) que s’ha fet públic avui “no té capacitat” per establir com s’han de dur a terme les inversions. Aquesta decisió, afegeix la formació republicana, “dependrà del pla director, que no s’ha definit i que haurà de passar filtres com el de la Comissió Europea”. Per tot plegat, Esquerra Republicana subratlla que “no avalarà” una reforma de l’aeroport que impliqui “destruir un espai natural” i reclama, tal com ha “defensat des del primer moment”, una “solució de consens” que garanteixi un model aeroportuari “de gestió catalana” interconnectat amb els altres aeroports del país.