Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

ERC es reuneix per analitzar l’escenari després que Muro hagi ordenat retirar l’acta a Torra

ACN Barcelona.-ERC es reuneix al Parlament per analitzar el nou escenari després que el secretari general de la cambra, Xavier Muro, hagi donat l’ordre per retirar la condició de diputat […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Barcelona.-ERC es reuneix al Parlament per analitzar el nou escenari després que el secretari general de la cambra, Xavier Muro, hagi donat l’ordre per retirar la condició de diputat a Torra. En la reunió també hi participa el president del Parlament, Roger Torrent. Els republicans insisteixen que cal trobar una sortida consensuada amb els partits independentistes amb un doble objectiu: d’una banda revertir la situació imposada pel TS i la JEC “tan aviat com sigui possible” i treballar perquè pugui votar als plens. I d’altra banda, protegir la institució garantint la seguretat jurídica i “preservant la validesa i eficàcia de les decisions que s’aprovin al Parlament”. La Mesa del Parlament es reuneix a les 12.30 hores per prendre una decisió sobre la situació de Torra.

ERC considera que hi ha un nou atac judicial que pretén tombar el president de la Generalitat de “manera il·legal” i que cal combatre-ho amb tota fermesa. I davant una decisió que qualifica d’injusta, aposta per una “sortida consensuada” amb tots els partits independentistes. Els republicans creuen que el càrrec de president de la Generalitat està “blindat” però que cal treballar perquè Torra pugui continuar votant als plens de la cambra catalana. Està previst que després de la reunió, ERC es posi en contacte amb els altres grups parlamentaris independentistes i que parli sobre aquesta qüestió amb la Mesa.