Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

ERC es reivindica com l’independentisme “inclusiu” que “abraça a tothom” i no xiula “als companys de viatge”

ACN Cornellà de Llobregat.-La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest diumenge que els republicans volen ser els representants de l’independentisme “inclusiu”, que “abraça a tothom” i “no […]

Avatar
Agències 12/09/2021

ACN Cornellà de Llobregat.-La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest diumenge que els republicans volen ser els representants de l’independentisme “inclusiu”, que “abraça a tothom” i “no xiula als companys de viatge” que han anat estat a la presó “pel seu compromís amb la democràcia i la llibertat”. Durant l’acte de presentació del llibre de l’exlíder d’ERC al Congrés Joan Tardà ‘En defensa pròpia’ a Cornellà de Llobregat, Vilalta s’ha referit així als xiulets que van rebre dirigents d’ERC durant la Diada. La portaveu d’Esquerra ha reivindicat que volen “sumar i parlar” i “debatre i negociar”. “A la taula de negociació i a on faci falta”, ha concretat. Ha apuntat que no es pot renunciar al diàleg perquè és el camí per “guanyar”.

Vilalta ha assegurat que ERC són els “independentistes útils” que donen “eines” a la gent i no treballen per “mantenir-se al poder”. La portaveu ha fet una crida a ser més independentistes i “més forts”. Per la seva banda, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat ser capaços d'”acumular prou força democràtica” per intentar “fer impossible la repressió”. El líder d’ERC ha destacat que sent “més i més forts” amb més “complicitats” es farà “impossible” la repressió. El president d’Esquerra ha lamentat que hi hagi qui vol “sembrar l’odi” i que “no li agrada que l’independentisme parli”. “Alguns són jutges i d’altres aprenents de jutges i tots volen decidir si podem parlar. Tots han de saber que no ens silenciaran ni les presons, ni les reixes, ni insults ni amenaces”, ha comentat. “Estem tant convençuts que la raó ens assisteix i que el que diem és bo pel país”, ha concretat. “El compromís és irrenunciable”, ha assegurat. “Estem disposats a tornar a la presó”, ha afegit després. Tardà reivindica l’estratègia d’ERCL’exlider d’ERC al Congrés Joan Tardà ha reivindicat l’estratègia d’ERC de voler “ser més” i d”eixamplar la base”. “Des del republicanisme hem de ser capaços establir totes les relacions de lluita i col·laboració amb tots els compatriotes amb els mateixos problemes que nosaltres però que, encara, no estan d’acord amb la via independentista”, ha destacat.Tardà ha explicat que la propera conquesta democràtica i popular és “aconseguir un marc de diàleg i negociació, de final incert”, ha destacat. El republicà ha manifestat que no es pot permetre que hi hagi un sector de l’independentisme que intenti atribuir a ERC “la consideració de rendits, traïdors i botiflers”. “Això és soroll, no té res a veure amb la conquesta democràtica”, ha constatat. “És impossible aconseguir la victòria des de la trinxera. Com vols vèncer l’adversari si no el veus?”, ha qüestionat. La presentació del llibre de Tardà ha comptat amb la presència de l’alcalde de Cornellà, el socialista Antonio Balmón.