Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

ERC es referma en l’acord pel català i es compromet a treballar per “consolidar el consens” en la defensa de la llengua

ACN Barcelona – El consell nacional d’ERC s’ha refermat en l’acord per modificar la llei de política lingüística “per garantir i ampliar l’ús del català a l’escola” en una resolució […]

Agències 02/04/2022

ACN Barcelona – El consell nacional d’ERC s’ha refermat en l’acord per modificar la llei de política lingüística “per garantir i ampliar l’ús del català a l’escola” en una resolució aprovada aquest dissabte. La iniciativa va ser registrada conjuntament amb el PSC, En Comú Podem i JxCat, que va fer enrere. Els republicans s’han compromès a seguir treballant per “consolidar el consens” respecte a la defensa de la llengua. La modificació de la norma arribarà al ple a finals de mes. La resolució ha estat aprovada pel 95,6% del consell nacional. El text també demana “reduir la pressió sobre l’escola i alliberar-la de manera efectiva els centres i els seus responsables de la pressió judicial”, vinculant el model lingüístic a la realitat dels centres.

Els d’Oriol Junqueras demanen que siguin les institucions qui assumeixin les responsabilitats polítiques i actuïn “amb solidesa”. Encoratgen al Govern “a seguir desplegant totes aquelles accions dirigides a reforçar l’ús de la llengua catalana al conjunt de la societat. I es refereixen al Pacte Nacional per la Llengua, al pla d’impuls pel català a l’escola o “al desplegament normatiu necessari per garantir el model d’escola catalana i la seguretat jurídica dels projectes lingüístics”.