Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

ERC diu que l’informe sobre Pegasus constata que el marc legal a l’Estat està “obsolet” i que “Europa no vol fake news”

|

- Publicitat -

ACN Estrasburg – ERC diu que l’informe elaborat pel Parlament Europeu sobre l’ús de Pegasus constata que el marc legal a l’Estat està “obsolet” i que els processo judicials “es mantenen aturats”. Així ho ha assenyalat aquest dilluns l’eurodiputada de la formació, Diana Riba, qui també ha celebrat la feina que s’ha fet des de l’Eurocambra per evitar la introducció d’algunes esmenes al document que pretenien “desautoritzar” associacions com Citizen Lab. “Amb el vot d’avui el comitè, Europa ha dit que no a les ‘fake news’ i no ha comprat el relat que volien algunes veus de l’Estat”, ha celebrat. No obstant això, ERC ha assegurat que intentarà presentar noves esmenes a les recomanacions de cara al ple del juny per reforçar la protecció de drets fonamentals.

Per Riba, el text aprovat aquest dilluns posa de manifest “la manca d’intenció del govern espanyol d’investigar el ‘Catalangate'” i el fet que les autoritats de l’Estat “no han estat transparents”. Alhora, s’ha mostrat satisfeta pel contingut del text, que finalment no vincula el concepte “terrorisme” amb Tsunami Democràtic, com altres grups havien intentat aconseguir.

Publicitat

Per la seva banda, l’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, creu que el document “va en la bona direcció”. En aquest sentit, ha destacat algunes de les recomanacions que s’inclouen en el text, com ara que els estats donin arguments vàlids cada vegada que justifiquin casos d’espionatge fent esment a la seguretat nacional.

Malgrat tot, també considera que hi ha un ampli marge de millora i assegura que la formació presentarà esmenes al pròxim ple que se celebrarà el juny a Estrasburg. Entre els canvis que volen impulsar hi ha la prohibició de programes que poden fer un ús retroactiu de les dades o la prohibició de ‘softwares’ que poden modificar dades persones i entrar a les xarxes socials de les persones afectades.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió