Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

ERC denuncia “xantatge” del PSOE perquè els republicans canviïn la posició en la prorroga de l’estat d’alarma

ACN Barcelona.-La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha acusat el PSOE de fer “xantatge” i “pressionar” a ERC perquè els republicans canviïn la posició en la votació per la […]

Avatar
Agències 05/05/2020

ACN Barcelona.-La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha acusat el PSOE de fer “xantatge” i “pressionar” a ERC perquè els republicans canviïn la posició en la votació per la prorroga de l’estat d’alarma. En una entrevista a ‘Planta Baixa’ de TV3, Vilalta ha negat que s’estiguin produint “contactes directes” entre la Moncloa i ERC per abordar l’estat d’alarma. De fet, Vilalta ha assegurat que el PSOE enlloc de “pressionar” hauria de “dialogar, negociar i atendre les demandes del Govern”. La republicana ha emplaçat així la Monlcoa a “entendre a les raons” i no pas a les “imposicions”. Vilalta ha reconegut que la qüestió ha generat debat intern dins d’ERC però ha dit que les “imposicions” del PSOE no els faran canviar el sentit del vot.

En concret, Vilalta ha dit que no els consta cap trucada entre la vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo i ERC i ha apuntat que el que sí que s’està produint en les últimes hores són trucades del PSOE a la premsa. La portaveu d’ERC tornat a reivindicar el retorn de les competències a la Generalitat i ha defensat que els posicionaments del Govern sobre com abordar la crisi sanitària estan sostinguts en el “consens” i amb “expertesa”. Per això, ha demanat que el govern espanyol els escolti i atengui les demandes de l’executiu de Quim Torra. D’altra banda, Vilalta ha recordat que el PSOE no compta amb una majoria “amplíssima” per impulsar el decret d’estat d’alarma i que li fan falta altres grups com ERC. Per això, ha demanat que el govern espanyol treballi amb el Govern amb “cogovernança” i que es pugui produir una presa decisions conjuntament pels dos executius. Per això, Vilalta ha dit que cal que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, plantegi alternatives que garanteixin el poder de decisió de la Generalitat i el “retorn” de les competències.