Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

ERC denuncia que les institucions espanyoles boicotegen la missió del Parlament Europeu sobre Pegasus

ACN Barcelona – La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha denunciat l’actitud “de boicot” per part de les institucions espanyoles en la missió de l’Eurocambra sobre el cas Pegasus, que visita […]

Agències 16/03/2023

ACN Barcelona – La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha denunciat l’actitud “de boicot” per part de les institucions espanyoles en la missió de l’Eurocambra sobre el cas Pegasus, que visita Madrid el 20 i 21 de març. “No només no han vingut a comparèixer al Parlament, sinó que ara impedeixen que es puguin fer reunions per “posar llum a un episodi fosc d’espionatge i repressió política contra l’independentisme”, ha lamentat Vilalta. Dilluns vinent és festa a Madrid i el dia següent es preveu la primera jornada de la moció de censura de Vox contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En una atenció als mitjans a la seu del partit, Vilalta ha afirmat que les institucions espanyoles estan “boicotejant la missió i intentant que no es dugui a terme”.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, sí que té previst assistir a la reunió del Parlament Europeu sobre Pegasus. Ho va confirmar en una atenció a la premsa des de Montevideo (Uruguai) en el marc del viatge institucional a l’Amèrica Llatina. “Aniré a Madrid, a Brussel·les i on calgui” per denunciar la situació d’espionatge, va afirmar.

De moment, la visita al Congrés de la missió de l’Eurocambra sobre l’espionatge amb Pegasus queda en l’aire per la convocatòria de la moció de censura de Vox, però la previsió és que aquest divendres comuniquin quina serà l’agenda definitiva.