Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

ERC demana que els ministres de Seguretat Social, Treball, Indústria i Interior compareguin al Congrés

ACN Madrid.-ERC ha demanat la compareixença al Congrés dels ministres de Seguretat Social, Treball, Indústria i Interior. Els republicans reclamen que s’ampliï el control parlamentari al govern espanyol durant l’estat […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Madrid.-ERC ha demanat la compareixença al Congrés dels ministres de Seguretat Social, Treball, Indústria i Interior. Els republicans reclamen que s’ampliï el control parlamentari al govern espanyol durant l’estat d’alarma i, a banda de les compareixences setmanals del ministre de Sanitat, Salvador Illa, també compareguin José Luis Escrivá, Yolanda Díaz, Reyes Maroto i Fernando Grande-Marlaska. Concretament, ERC demana que els ministres expliquin les mesures que estan adoptant per afrontar la crisi de la covid-19.

En el cas d’Interior, reclama explicacions sobre el paper de l’Exèrcit i “sobre l’aplicació de les mesures proposades per l’ONU i altres organismes de Drets Humans amb relació amb la situació dels presos a les presons i dels retinguts als CIE”.Demana que compareguin a la Comissió de Sanitat i, en el cas de Grande-Marlaska que també ho faci a la Comissió d’Interior per explicar “abusos policials que, amb l’excusa de l’estat d’alarma, s’estan produint contra la ciutadania”.També demana que Díaz comparegui a la Comissió de Treball “per donar explicacions sobre la deslleial retallada en els fons autonòmics per a Polítiques Actives d’Ocupació”.