Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

ERC demana posar el focus en el suport a les víctimes de violència masclista i no en la rebaixa de condemnes

ACN Barcelona – La portaveu adjunta d’ERC, Raquel Sans, ha demanat posar el focus en el suport a les víctimes de violència masclista, i no en la rebaixa de condemnes […]

Agències 08/03/2023

ACN Barcelona – La portaveu adjunta d’ERC, Raquel Sans, ha demanat posar el focus en el suport a les víctimes de violència masclista, i no en la rebaixa de condemnes dels agressors sexuals. En una atenció als mitjans amb motiu del 8-M, aquest dimecres a plaça Universitat (Barcelona), Sans ha apuntat que s’obvia massa que un 90% de les agressions no es denuncien, per la por de la víctima a no ser creguda, la revictimització, i pels “calvaris judicials” que ha de suportar. “Hem de posar aquí les polítiques públiques”, ha reclamat Sans. La portaveu republicana també ha lamentat que el PSOE s’alineés dimarts amb PP i Vox per “frenar els avenços” de la lluita feminista, en la tramitació de la reforma de la llei coneguda com del ‘només sí és sí’.

Sans també ha reivindicat que avui se surt al carrer “amb més motius que mai” per defensar els drets de les dones, també pel que fa a les violències sexuals. La portaveu d’ERC ha denunciat la bretxa salarial, i que la coresponsabilitat “és una utopia”. També ha advertit que hi ha discriminacions en l’àmbit de la repressió.