Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

ERC demana a Torra que pressioni JxCat per regular els lloguers

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha aprofitat la seva intervenció a la sessió de control al Govern del ple del Parlament per, d’una banda, remarcar que […]

Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha aprofitat la seva intervenció a la sessió de control al Govern del ple del Parlament per, d’una banda, remarcar que JxCat s’ha desmarcat de la llei que pretén regular el preu dels lloguers, i de l’altra intentar que el president de la Generalitat, Quim Torra, faci virar la posició del seu grup i s’acabin sumant al vot favorable a la llei. Torra, per la seva part, ha assegurat que “confia” en les negociacions d’última hora fins a la votació, i ha demanat que la regulació “tingui en compte la vulnerabilitat dels llogaters i també dels petits propietaris”.

Nova demostració al Parlament de les diferències entre ERC i JxCat. En aquesta ocasió, la llei que hauria de regular el preu dels lloguers d’habitatges que es debatrà i votarà aquest dimecres a la tarda ha portat a Esquerra a posar de manifest que JxCat ha sortit del consens inicial amb la llei presentant esmenes que els impulsors consideren que posen en qüestió tot l’esperit de la norma i que poden acabar impedint-ne l’aprovació. Sergi Sabrià ha utilitzat el seu torn a la sessió de control per retreure que “el centre dreta català ha demostrar que no vol regular” el preu dels lloguers. Torra, en aquest punt, ha negat ser “cap centre dreta” ni sentir que JxCat es pugui identificar amb això. “No volem ser ni ocupar aquest espai”, ha dit. El republicà, però, ha matisat que ERC és conscient que Torra “no veu igual” la regulació dels preus i que discrepa de la posició del grup parlamentari. I aprofitant això, ha volgut demanar al president que pressioni JxCat perquè modifiquin la seva posició. “Avui podem posar un topall legal al preu dels lloguers. No entenem, no podem entendre, per què es frena la feina d’un altre departament del mateix Govern. Ja no vam entendre el gir de guió en presentar les esmenes. Sabem també que altres s’han enrocat i s’han amagat amb debats competencials, però són excuses. Encara hi som a temps, president, i vostè pot ser la clau per tombar la balança”, ha afirmat Sabrià. Torra, a la resposta, ha admès que creu que la regulació dels lloguers “s’ha de tirar endavant”, però ha matisat que creu que “s’ha de tenir en compte la vulnerabilitat de llogaters i de petits propietaris”. “Confio en el que queda del dia d’avui, hi crec i espero que sigui possible. Hi ha un gran consens en el país”, ha dit, tot recomanat a ERC, però, que “no s’equivoqui d’adversari” i no arremeti contra JxCat. “Són ells, els que hi votaran en contra”, ha dit assenyalant a grups com Cs, el PSC i el PPC.