Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

ERC culpa el PSC del fracàs de la cimera per la sequera: “Van bloquejar el règim sancionador”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – ERC ha culpat el PSC del fracàs de la cimera per la sequera. En declaracions a RAC1, la portaveu republicana, Marta Vilalta, ha acusat aquest dissabte els socialistes de “bloquejar el règim sancionador”. L’endemà de la reunió entre Govern i partits per abordar la sequera, Vilalta ha argumentat que “l’obstinació” del PSC va “bloquejar” els acords pel punt de les sancions als ajuntaments: “No es tracta de culpar els municipis, sinó de tenir eines perquè les coses es facin bé”. Després que la portaveu socialista, Alícia Romero, digués que espera que l’executiu els convoqui a noves reunions, Vilalta s’ha obert a continuar negociant. Però ha avisat que el Govern implementarà les mesures “necessàries” per pal·liar els efectes de la sequera.

Vilalta ha remarcat que durant la cimera ERC i el Govern sí que van arribar a alguna entesa amb Junts, però la resta de partits no s’hi van sumar. Els republicans i els ex socis s’havien posat d’acord amb una moratòria per “guanyar unes setmanes”, però es van “quedar sols”.

Publicitat

En acabar la reunió d’ahir, Vilalta ja va atribuir la falta d’acord de la cimera de l’aigua al “bloqueig per electoralisme” d’alguns partits. “Han posat els interessos particulars per davant del país”, va lamentar.

Malgrat el “partidisme i l’electoralisme de l’oposició”, Vilalta va posar en valor el compromís del Govern per tirar endavant les mesures encara que no hi hagi un “acord global”. Es tracta, segons ha dit, d’unes mesures “útils i necessàries” i un “punt de partida” per lluitar contra la situació d’excepcionalitat per la sequera.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió