Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

ERC critica Junts pel rebuig als pressupostos: “Volen fer-nos triar entre independència i justícia social”

ACN Barcelona – “Com penseu lluitar contra la desigualtat sense els pressupostos?”. És la pregunta retòrica que ha llençat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, als diputats i diputades dels grups […]

Agències 14/02/2023

ACN Barcelona – “Com penseu lluitar contra la desigualtat sense els pressupostos?”. És la pregunta retòrica que ha llençat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, als diputats i diputades dels grups que han presentat esmenes a la totalitat dels pressupostos per al 2023 (Junts, CUP, Cs i PPC). La dirigent republicana ha afirmat que “bloquejar” els comptes representaria “perpetuar les desigualtats” i privar el país d’eines per a lluitar-hi. Durant el debat a la totalitat d’aquest dimarts a la tarda, Vilalta ha intervingut en contra de les esmenes i ha defensat que els pressupostos són la “base de la transformació” que necessita el país. Així mateix, ha criticat Junts pel seu rebuig als comptes: “Volen fer-nos triar entre independència i justícia social”.

Vilalta ha assegurat que la Catalunya del futur “no es construirà amb més carreters, casinos o asfalt només”, sinó que calen projectes de re-industrialització i sostenibles. També ha destacat que gràcies als nous comptes es recuperaran les inversions públiques als nivells previs a les retallades.

La portaveu d’ERC ha dirigit part del discurs a la bancada de Junts, i ha apuntat que un 87% de les propostes dels ex socis estan incorporades al projecte pressupostari. Per la qual cosa els ha preguntat si poden assenyalar una sola mesura que rebutgin de debò, i no per motius “partidistes”.

En concret, Vilalta ha preguntat a Junts si l’única mesura que van proposar i que no s’ha incorporat és la que serviria perquè les persones amb menys ingressos disposessin de 20 euros més anuals. “Per això voten en contra dels pressupostos?”, ha preguntat la portaveu d’ERC, que ha recordat que els comptes ja contemplen un increment de l’IRC que fa que els membres de les famílies vulnerables obtinguin entre 50 i 100 euros més en la seva prestació cada mes.

Vilalta també ha negat que el pacte d’ERC amb PSC i els comuns per aprovar els comptes suposi la “fi” de la majoria independentista del 52%. “Res més lluny de la realitat”, ha valorat Vilalta, que ha asseverat que “la majoria hi és”, i que ara cal “construir complicitats”.

En acabar la intervenció de la Vilalta, gent que estava a la tribuna de convidats ha desplegat una pancarta on s’ha pogut llegir “Stop macro-projectes”, amb la convocatòria de la concentració del 4 març a les 18:00 a plaça Catalunya (Barcelona).