Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

ERC confia en mantenir l’acord pel català i aspira a millorar-lo a partir de “més consens i fortalesa”

ACN Barcelona – ERC confia en mantenir l’acord per modificar la llei de Política Lingüística. De fet, la formació republicana aspira a millorar la proposició de llei per sumar-hi més […]

Agències 29/03/2022

ACN Barcelona – ERC confia en mantenir l’acord per modificar la llei de Política Lingüística. De fet, la formació republicana aspira a millorar la proposició de llei per sumar-hi més formacions. Així ho ha explicat la portaveu, Marta Vilalta, en una roda de premsa al Parlament, aquest dimarts. La dirigent republicana espera que el document, com a “punt de partida”, es pugui “millorar” entre les formacions que el van registrar -PSC, ERC, Junts i En Comú Podem- i que encara rebi més suports: “Si pot ser, i si hi ha marge, que sigui encara més ampli, amb més consens i fortalesa, i que s’hi sumin més formacions”. “No contemplem un escenari de no-acord”, ha insistit Vilalta, que ha subratllat que està “convençuda” que cap partit es despenjarà de l’entesa.

Els grups han iniciat avui el tràmit per modificar la llei de Política Lingüística, però s’han donat un temps “prudent i suficient” per millorar l’acord i, si s’escau, construir els consensos per fer-ne les “petites” modificiacions necessàries, a partir del procés d’esmenes. PSC-Units, ERC, JxCat i En Comú Podem han acordat donar més marge a la tramitació de la modificació de la llei de política lingüística per refer el consens.

Així ho han explicat els comuns en roda de premsa i ho han confirmat la resta de grups. Inicialment s’havia parlat que la normativa, que es tramitarà per lectura única, es podria debatre al ple de la setmana vinent i continuaria el seu tràmit el 28 d’abril per ser aprovada.

<strong>Serret i el TSJC</strong>

A la roda de premsa d’ERC també hi ha comparegut l’exconsellera i ara portaveu adjunta i diputada del partit, Meritxell Serret. El Suprem ha obert avui judici oral contra ella per desobediència, i ha enviat la seva causa al TSJC. Serret ha constatat que “la repressió no atura” l’independentisme, i que davant la “sistemàtica caça” per “criminalitzar” el moviment, la resposta serà que aquest “continua actiu més fort”.

“Ens mantenim amb les mateixes conviccions que el primer dia, i amb ganes d’afrontar la defensa dels meus drets personals i polítics davant la justícia espanyola i el TSJC”, ha subratllat Serret.