Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

ERC carrega contra la “judicialització” en la gestió de la pandèmia i accepta fer “autocrítica”

ACN Barcelona.-La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha carregat aquest dilluns contra la “judicialització” de la gestió de la pandèmia de la covid-19 i ha demanat evitar les “batalletes” […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha carregat aquest dilluns contra la “judicialització” de la gestió de la pandèmia de la covid-19 i ha demanat evitar les “batalletes” jurídiques o les polítiques de desgast i centrar-se en protegir la salut de les persones. En roda de premsa, ha apel·lat a la “responsabilitat col·lectiva” i ha dit que cal generar el “màxim consens” entre les administracions i “fer pinya” per combatre el virus. Vilalta ha apuntat que ERC sempre farà autocrítica de la gestió de la pandèmia però ha reivindicat la prevenció feta i la “coordinació” davant el brot a Lleida i al Baix Segrià. La portaveu d’ERC ha lamentat que Catalunya tingui tots “pilars” de l’Estat en contra i que no tingui un estat propi.

Després de constatar que és moment per prendre mesures més estrictes per abordar el brot del Segrià, ha defensat fer-les a través de la Llei de Salut Pública i s’ha mostrat esperançada que hi haurà modificacions legals “pertinents” per poder prendre les iniciatives per evitar contagis. Ha argumentat que calen alternatives que no passin per l’estat d’alarma. Vilalta s’ha preguntat amb quines dades es basa la jutgessa de Lleida per “contravenir” una decisió del Govern “per protegir” la ciutadania i ha recordat que l’executiu català l’ha pres d’acord amb unes dades, l’opinió dels experts i amb el consens del territori. La republicana ha reivindicat que el Govern té “autoritat” a Catalunya i que és qui ha de prendre les decisions. Una vegada més, la portaveu dels republicans ha reivindicat afrontar “conjuntament” la pandèmia de la covid-19 amb la resolució del conflicte polític català. Vilalta ha apuntat que cal “trobar les vies” per tornar a asseure la taula de diàleg per solucionar un conflicte polític que “desgraciadament” segueix “més vigent que mai”. Vilalta ha argumentat que ERC no vol renunciar a cap espai de treball que pugui ajudar a resoldre la situació democràtica de Catalunya. Per això, han dit que esperen que el president de la Generalitat, Quim Torra, convoqui la cimera amb les forces independentistes per preparar la reunió de la taula de diàleg. Sobre la data de la reunió de la taula de diàleg, ha apuntat que el govern espanyol ja no té “excuses” perquè ja s’han fet les eleccions basques i gallegues. Ha apuntat que queden més de 15 dies de juliol per trobar una data i poder celebrar la trobada.