Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

ERC acusa JxCat de fer d'”oposició i de lobby” des del Govern amb la polèmica per les filtracions de la desescalada

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha acusat JxCat de fer “d’oposició” i “de lobby” des de dins del Govern, en relació a la polèmica per les […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha acusat JxCat de fer “d’oposició” i “de lobby” des de dins del Govern, en relació a la polèmica per les filtracions del pla de desescalada. Durant el ple d’aquest dimecres al matí al Parlament, Sabrià ha demanat que s’acabin les “picabaralles”, l'”anar per lliure” i el “buscar el desgast del company”. “Busquem solucions” i “és el moment de la lleialtat”, ha remarcat el dirigent d’Esquerra. Tot seguit, el diputat de JxCat Lluís Guinó ha reclamat que l’executiu en funcions fixi els nous escenaris del pla de desescalada “de forma conjunta”: És el que ha de fer un Govern de coalició”.

Sabrià ha dedicat part de la seva intervenció durant el debat sobre la covid-19 per abordar la polèmica del dia per les filtracions sobre el pla de desescalada: “No ens podem permetre que a vegades hi hagi la sensació que tenim diversos governs, o Govern i oposició s’asseuen al Consell Executiu”. Tot seguit, el president del grup d’ERC ha apujat encara més el to: “Deixem els partidismes a banda, acabem les discussions absurdes i els sorolls a mitjans i xarxes. Cansen les filtracions que només són per generar pressió”.Sabrià ha afegit que cal treballar i buscar solucions, i per això ha reclamat que s’acabin els retrets interns entre JxCat i ERC: “Prou picabaralles, prou anar per lliure i buscar el desgast del que ha de ser el company. Prou filtracions interessades per després sortir a fer-se l’ofès, que frustren les mesures que s’estan posant a la taula. És el moment de la lleialtat. No podem tenir la sensació que hi ha gent que, des de dins del Govern, fa de ‘lobby’, perquè no podem estar pendents només de defensar sectors concrets, en lloc de fer de membres del Govern”.Tot seguit, Guinó ha pres la paraula al debat. El diputat de JxCat ha reclamat que, des que acabi la sessió plenària al Parlament, els responsables del Govern “rectifiquin” i fixin les noves mesures i els nous escenaris “de forma conjunta”. És el que ha de fer un Govern de coalició”, ha asseverat.