Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

ERC, a JxCat, després del pacte de pressupostos amb el PSC: “Qui abandona és qui s’exclou dels acords”

ACN Barcelona – “Qui abandona és qui s’exclou dels acords”. Així ha replicat ERC a JxCat als retrets de la formació pel pacte de pressupostos del Govern amb el PSC. […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – “Qui abandona és qui s’exclou dels acords”. Així ha replicat ERC a JxCat als retrets de la formació pel pacte de pressupostos del Govern amb el PSC. El líder de Junts, Albert Batet, ha acusat Pere Aragonès d’haver “abandonat” la majoria independentista. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha respost que qui “s’ha desmarcat de l’acord de país i de dotar Catalunya de pressupostos” és Junts, a qui també ha retret que s’aixequés de la taula de diàleg. Els republicans han lloat que hi haurà pressupostos i ha reivindicat que el Govern “no ha abandonat responsabilitats”. Sobre l’aeroport del Prat, Vilalta ha celebrat que s’abordarà el model aeroportuari “sense la imposició d’AENA i sense xantatges” i tot plegat sense parlar d’ampliació.

El document d’infraestructures pactat amb els socialistes inclou que l’executiu acordarà durant aquest any, amb el govern espanyol, una comissió tècnica que permeti abordar el nou model aeroportuari que necessita Catalunya per a “transformar” l’aeroport perquè “guanyi capacitat” i esdevingui un hub internacional.