Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Enxampen un nen de 9 anys conduint un cotxe per Sitges acompanyat de la mare i un nen de 3 mesos

ACN Sitges.-La Policia Local de Sitges (Garraf) ha instruït diligències judicials contra una dona que va permetre que el seu fill de 9 anys conduís un cotxe per la via […]

Avatar
Agències 08/01/2021

ACN Sitges.-La Policia Local de Sitges (Garraf) ha instruït diligències judicials contra una dona que va permetre que el seu fill de 9 anys conduís un cotxe per la via pública. La denunciada, de 40 anys i veïna de Sitges, acompanyava el menor asseguda al seient del copilot, i als seients de darrera hi viatjava l’altre fill de la dona, de 3 mesos. Tots tres passatgers anaven degudament lligats amb el cinturó corresponent, i el nadó, a més, amb una cadireta homologada. La mare ha estat denunciada per un delicte contra la seguretat viària, per permetre que algú sense carnet condueixi un vehicle, i per no tenir el cotxe degudament matriculat a l’Estat espanyol. El nen de 9 anys ha quedat alliberat de qualsevol denúncia en ser menor de 14 anys.

Els fets van passar dijous a les 13.00 h a la urbanització de Quintmar de Sitges. Una patrulla que circulava per la zona va detectar que “una persona molt baixeta” conduïa el cotxe i s’hi van apropar.”En aturar el vehicle els agents van veure que qui conduïa era un nen, que més tard es va comprovar que tenia només 9 anys”, explica el sergent de la Policia Local en funcions de cap, Vicenç Cardona. Al costat hi viatjava la mare, amb qui no van poder-se comunicar ni en català ni castellà perquè parlava en lituà, i tan sols van poder-hi parlar superficialment en anglès.”El més greu és que a darrera hi viatjava un altre fill de la dona de 3 mesos”, remarca Cardona. La mare, per la seva banda, no presentava cap símptoma ni d’haver consumit alcohol ni cap tipus de droga, motiu pel qual no se li va practicar cap prova, si bé es mostrava sorpresa per la situació, fet pel qual des del cos s’apunta com a hipòtesi que no era conscient que estava cometent una infracció greu.Per aquest motiu s’ha denunciat la mare per un presumpte delicte contra la seguretat viària en qualitat de cooperadora necessària, donat que sense el seu ajut el menor no podria haver conduït el cotxe. A banda, també s’ha aixecat acta per disposar d’un cotxe amb matrícula de Lituània amb un temps de circulació superior a un mes en territori espanyol, d’acord amb el que estableix la Llei d’impostos especials.La denúncia no comporta, però, ni la retirada de carnet ni pèrdua de punts, segons assenyalen des de la Policia Local, donat que la dona no era qui conduïa, si bé es tracta d’una infracció de caràcter greu. Pel que fa al nen de 9 anys, no té responsabilitat penal en ser menor de 14 anys, motiu pel qual no se l’ha denunciat.