Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Entren en funcionament dos nous radars de tram a la C-59 a Palau-solità i Plegamans

ACN Palau-solità i Plegamans – El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir de dilluns vinent dos nous radars de tram a la C-59 a Palau-solità i […]

Agències 27/01/2023

ACN Palau-solità i Plegamans – El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir de dilluns vinent dos nous radars de tram a la C-59 a Palau-solità i Plegamans, un en cada sentit de la circulació. L’objectiu, segons afirma l’organisme, és reduir la velocitat excessiva, així com la sinistralitat viària. Aquests sistemes de control de la velocitat responen a les directrius fixades en el Pla de seguretat viària (PSV) 2021-2023 i, afegeix la mateixa font, són una eina “eficaç” per assolir els objectius europeus de reducció de les víctimes. Els radars estaran situats entre els punts quilomètrics 8,760 i 4,905, 3,855 quilòmetres en total. El límit màxim de velocitat en aquest tram és de 90 quilòmetres per hora.

Amb l’entrada en funcionament d’aquests radars de tram quedarà inhabilitat el cinemòmetre fix de punt que hi havia a la zona. L’SCT indica que des del 2018 hi ha hagut 22 accidents amb víctimes en aquest tram, 2 de mortals.

Amb la posada en marxa d’aquests nous radars de tram hi ha 202,12 quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats amb aquest sistema. En total hi ha 40 radars de tram arreu del país, i 250 comptant els de qualsevol tipus.

L’SCT defensa l’ús d’aquests aparells perquè eviten frenades sobtades, cobreixen de forma efectiva un tram sencer d’una via, s’obtenen velocitats més igualades i uniformes al llarg de tot el tram, comporten un element dissuasiu de gran efectivitat sobre el comportament dels conductors i complementen els sistemes de control convencionals, com els radars microones, de làser i els piezoelèctrics.

Segons dades de l’SCT, l’any passat la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en l’11,9% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes a Catalunya, la mateixa xifra que es va registrar el 2019.