Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Entren en funcionament dos nous radars de tram a la C-31 a Badalona i un nou radar fix a la C -17 a Centelles

ACN Barcelona.-El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir de divendres dos nous radars de tram a la C-31 al municipi de Badalona en ambdós sentits de […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Barcelona.-El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir de divendres dos nous radars de tram a la C-31 al municipi de Badalona en ambdós sentits de la circulació. L’objectiu es reduir la velocitat excessiva i la sinistralitat viària. En total controlaran 6,2 quilòmetres i ja seran més de 152 els quilòmetres de la xarxa controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. A més, també comença a funcionar divendres un nou radar fix a la carretera C-17, al punt quilomètric 42,6, a Centelles (Osona). Serà en sentit sud, ja que ja n’hi ha un altre en sentit nord. El límit de velocitat en els dos punts és de 80 km/h. A Catalunya hi ha 244 punts de control de velocitat, dels quals 33 són radars de tram.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. L’any 2020 va intervenir com a causa en el 13,9% dels accidents amb víctimes mortals i ferits greus en vies interurbanes.Pel que fa als nous radars de Badalona, es dona resposta a la petició del propi Ajuntament, que volia més control i reduir la velocitat en aquest tram per a la millora de factors mediambientals i acústics de la població.