Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Entreguen més de 15.000 firmes a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes en contra del projecte de l’Autòdrom Terramar

ACN Sant Pere de Ribes.-La Plataforma Verda de l’Autòdrom ha lliurat aquest divendres 15.000 signatures a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes (Garraf) en contra del projecte privat que ha […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Sant Pere de Ribes.-La Plataforma Verda de l’Autòdrom ha lliurat aquest divendres 15.000 signatures a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes (Garraf) en contra del projecte privat que ha de reformar l’Autòdrom Terramar. L’entitat considera que el pla liderat per la promotora franco-espanyola Grandprix és “desmesuradíssim” i lamenta que “compromet una zona que fins ara estava protegida pels seus alts valors paisatgístics i agraris”. Així ho assegura a l’ACN el portaveu Andreu Bosch, que també subratlla que els terrenys propers a l’antic autòdrom “tenen un alt valor ecològic perquè són un connector natural entre els Colls Miralpeix i el Parc del Garraf”. “Amb la seva destrucció hi hauria una pèrdua irreparable”, diu Bosch.

El projecte de Grandprix, que té l’aval de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i de la Generalitat, vol convertir el recinte en un gran centre d’esdeveniments eqüestres i del motor amb una inversió de prop de 20 milions d’euros. Els promotors preveuen popularitzar les curses de cavalls amb tornejos que poden arribar a reunir un miler d’animals, mentre també volen acollir mostres de vehicles d’època o presentacions de nous cotxes. El projecte també contempla l’obertura de quatre hotels en una segona fase, mentre la firma garanteix que preservarà tots els elements històrics de l’antic autòdrom, inaugurat el 1923 i tancat des de fa dècades.La Plataforma Verda de l’Autòdrom, però, recela del plantejament fet per la promotora, especialment pel que fa a l’afectació a tot l’entorn del recinte. “Els terrenys que hi ha fora del que és estrictament l’autòdrom ens semblen innegociables”, subratlla Andreu Bosch. En aquest sentit, amb les 15.000 signatures lliurades aquest divendres la plataforma ecologista vol que s’aturi el projecte actual i s’obri una consulta ciutadana.La intenció del col·lectiu opositor és “que s’estableixi un diàleg amb actors polítics i ciutadans per veure si es pot arribar a un acord de consens”, explica Bosch. Per fer sentir la seva reivindicació, aquest diumenge l’entitat ha convocat una marxa ciclista amb sortida des de Sitges i del nucli de les Roquetes fins arribar a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. “Volem que la nostra petició sigui escoltada”, refermen.