Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Entre el 22% i el 25% de la població major de 65 anys està en perill de desnutrició

ACN Barcelona.-Entre el 22% i el 25% de la població major de 65 anys està en risc de patir desnutrició i un 4% ja en pateix, segons una guia elaborada […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-Entre el 22% i el 25% de la població major de 65 anys està en risc de patir desnutrició i un 4% ja en pateix, segons una guia elaborada per l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) i la Societat Espanyola de Nutrició Parenteral i Enteral (SENPE). Les malalties cròniques i els problemes de masticació i deglució són dos dels factors que explicarien part del problema. La guia descriu els factors de risc associats, com la disfàgia –afecta entre el 30 i el 40% de les persones grans-, els problemes buco-dental, el risc d’aïllament social, les malalties que cursen amb anorèxia o augment de les pèrdues de nutrients, la polimedicació o la depressió.

La guia dona també les pautes per fer un cribratge i una avaluació a partir d’un test observacional i una breu enquesta. En funció dels punts obtinguts s’obté una valoració de l’estat nutricional del pacient. A més, s’aporta un pla d’intervenció on es determina el tipus de textura de la dieta més adients i els aliments que cal que la conformin.