Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Entra en vigor la limitació horària de terrasses a diversos carrers i places de Ciutat Vella

ACN Barcelona – La limitació horària de terrasses a diversos carrers i places de Ciutat Vella entrarà en vigor aquest divendres, segons la resolució que publica aquest divendres el Butlletí […]

Agències 02/12/2022

ACN Barcelona – La limitació horària de terrasses a diversos carrers i places de Ciutat Vella entrarà en vigor aquest divendres, segons la resolució que publica aquest divendres el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. Són en total una desena de carrers i places, on una cinquantena de bars i restaurants del Gòtic i del Raval hauran de tancar cada dia a les 23.00 hores. L’horari actual els permetia obrir fins a la mitjanit els laborables i fins a la una de la matinada els caps de setmana. Els establiments afectats es troben a les zones considerades acústicament tensionades en horari nocturn de Ciutat Vella. En concret, els carrers Joaquim Costa, plaça dels Àngels, d’Escudellers, plaça George Orwell i entorns.

En concret, els afectats pel decret són Escudellers, n’Arai, Obradors entre Escudellers i Rull, Còdols entre Escudellers i Rosa, Nou de Sant Francesc entre Escudellers i Rull, Carabassa entre Escudellers i Rosa,  plaça George Orwell, passatge del Rellotge, passatge Escudellers entre carrer Escudellers i Josep Pijoan, carrer de Joaquim Cota entre el de Torres i Amat i el del Carme, carrer del Tigre, de la Paloma, de Sant Vicenç entre del Tigre i de Ferlandina, el propi carrer de Ferlandina entre Joaquim Costa i al plaça dels Àngels, la mateixa plaça dels Àngels, la d’Emili Vendrell, el carrer d’Aglà i el del Vidre.

Aquesta mesura se suma a d’altres que s’estan fent al districte dins del pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places. Per exemple, el mes passat es va decretar que  els establiments de venda alimentària de menys de 150 metres quadrats d’aquests carrers han de tancar a les 22 hores.

També s’ha ampliat l’horari, de 22 a 8 hores, de prohibició de circular amb monopatins a la plaça dels Àngels i els seus entorns.