Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Entra en vigor aquest dissabte la limitació horària a terrasses i bars de diversos carrers i places de Ciutat Vella

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La limitació horària de bars, restaurants i terrasses a diversos carrers i places de Ciutat Vella entrarà en vigor aquest dissabte, segons la resolució que publica aquest divendres el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. Són en total una desena de carrers i places, on una seixantena de bars i restaurants del Gòtic i del Raval i hauran de tancar a les dues de la matinada i 13 terrasses a les 23.00 hores, tots els dies de la setmana. L’horari actual els permetia obrir fins a les tres i les terrasses fins a la mitjanit els laborables i fins a la una de la matinada els caps de setmana. Els establiments afectats es troben a les zones considerades acústicament tensionades en horari nocturn de Ciutat Vella.

El districte va declarar dins d’aquestes zones els carrers Joaquim Costa, Plaça dels Àngels, carrer d’Escudellers, plaça George Orwell (al Gòtic i al Raval) i els seus entorns després de l’estudi fet al juliol per avaluar els nivells de soroll.

Publicitat

En concret, els afectats pel decret són Escudellers, n’Arai, Obradors entre Escudellers i Rull, Còdols entre Escudellers i Rosa, Nou de Sant Francesc entre Escudellers i Rull, Carabassa entre Escudellers i Rosa,  plaça George Orwell, passatge del Rellotge, passatge Escudellers entre carrer Escudellers i Josep Pijoan, carrer de Joaquim Cota entre el de Torres i Amat i el del Carme, carrer del Tigre, de la Paloma, de Sant Vicenç entre del Tigre i de Ferlandina, el propi carrer de Ferlandina entre Joaquim Costa i al plaça dels Àngels, la mateixa plaça dels Àngels, la d’Emili Vendrell, el carrer d’Aglà i el del Vidre.

Aquesta mesura se suma a d’altres que s’estan fent al districte dins del pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places. Per exemple, el mes passat es va decretar que  els establiments de venda alimentària de menys de 150 metres quadrats d’aquests carrers han de tancar a les 22 hores.

També s’ha ampliat l’horari, de 22 a 8 hores, de prohibició de circular amb monopatins a la plaça dels Àngels i els seus entorns.

<strong>Ampliar les accions a altres barris</strong>

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha posat en valor el seguit d’actuacions que s’han posat en marxa per tal de permetre el descans dels veïns de Ciutat Vella. Ha detallat que agents de la Guardia Urbana i vetlladors vigilaran que els nous horaris es compleixen.

Tot i que la classificació com a zones tensionades acústicament permetria impulsar més mesures a Ciutat Vella, el regidor ha detallat que ara l’objectiu és actuar en altres barris que també pateixen el problema del soroll. Entre d’altres, ha mencionat al Barcelona o l’entorn de Santa Caterina.

Rabassa ha defensat que aquestes accions eren “imprescindibles” per un tema de salut pública i de descans dels veïns i ha valorat que els restauradors el que han de fer és “acatar” i prendre les modificacions en el seu model de negoci que considerin per tal d’adequar-se als nous horaris.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió