Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Entra en servei el nou CUAP Maresme amb cobertura per a 275.000 habitants de municipis de l’entorn de Mataró

ACN Mataró.-Aquesta setmana ha entrat en funcionament el nou CUAP Maresme, situat a Mataró, i que dona servei les 24 hores a un total de 275.000 ciutadans, tant de la […]

Avatar
Agències 05/05/2021

ACN Mataró.-Aquesta setmana ha entrat en funcionament el nou CUAP Maresme, situat a Mataró, i que dona servei les 24 hores a un total de 275.000 ciutadans, tant de la ciutat com de les localitats del voltant. El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, ha visitat les instal·lacions juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcalde de Mataró, David Bote, un equipament que es troba annex al CAP El Maresme i que disposa d’un total de 550 metres quadrats. Amb servei les 24 hores, tots els dies de l’any, atén les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general, així com també aquelles de pediatria. L’equipament està gestionat per l’Institut Català de la Salut.

El CUAP Maresme ocupa un espai que s’ha remodelat íntegrament per l’interior, i disposa d’un box de triatge, així com set punt de consulta polivalents, vuit punts d’observació i un altre box de reanimació cardiopulmonar. La seva funció passa per poder-hi dur a terme atencions d’urgències, així com la valoració, orientació i primer tractament de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos. A banda, també permetrà dur a terme procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, l’espai s’ha dotat amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent.”Aquest any en què els professionals sanitaris han donat el millor de si mateixos per superar la pandèmia, és el moment de reforçar el sistema de salut púbic del país, des dels centres d’urgències d’atenció primària fins els hospitals que gestionen les complexitats més grans”, ha detallar Aragonès en la presentació de l’equipament. El CUAP és el primer dispositiu d’aquestes característiques que hi haurà a la comarca del Maresme, que amb l’ampliació de l’horari i la millora de la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat, es preveu que augmenti la qualitat de servei que reben els ciutadans de l’entorn.”S’hi inverteixen 1,2 milions d’euros que permeten crear el servei per a 275.000 persones dels municipis de l’entorn”, destaca la consellera de Salut, Alba Vergés. Concretament, els municipis que es beneficien del servei són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.”És un nou equipament, posant en marxa nous serveis enfocat a enfortir l’atenció primària del territori”, ha destacat Vergés. Al seu torn, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha assegurat que hi ha el compromís assumit amb la Generalitat per continuar avançant en millores en el territori, entre elles la recuperació de l’autonomia de gestió de l’hospital de Mataró.