Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Entra en servei al CAP Balàfia el primer mòdul de suport per a activitat covid de la regió sanitària de Lleida

ACN Lleida.-Aquest dimarts ha entrat en funcionament el mòdul de suport situat al costat del Centre d’Atenció Primària (CAP) Balàfia-Pardinyes-Secà de la ciutat de Lleida destinat a activitat relacionada amb […]

Agències 30/03/2021

ACN Lleida.-Aquest dimarts ha entrat en funcionament el mòdul de suport situat al costat del Centre d’Atenció Primària (CAP) Balàfia-Pardinyes-Secà de la ciutat de Lleida destinat a activitat relacionada amb la covid-19. Es tracta del primer dels tretze espais annexos als CAP que Salut posarà en marxa a la Regió Sanitària Lleida. En concret, al de Balàfia-Pardinyes-Secà s’hi ha començat a administrar el vaccí de Pfizer a majors de 80 anys i, a partir de la setmana vinent, també s’hi faran proves de detecció de la covid-19 que actualment s’efectuen a dins del centre. D’aquesta manera, el CAP guanya espai i podrà recuperar consultes presencials d’algunes especialitats que es van veure reduïdes amb la pandèmia i, així, reduir els temps d’espera.

El primer dels mòduls de suport als CAP que Salut instal·larà a la Regió Sanitària Lleida per tal de traslladar l’activitat relacionada amb el coronavirus fora dels centres, s’ha posat en marxa al CAP Balàfia-Pardinyes-Secà de Lleida. Aquest espai annex permet separar l’assistència de circuits de pacients covid i no covid, amb l’objectiu de garantir la seguretat tant dels usuaris com dels professionals.És el primer dels tretze mòduls que se situaran principalment al costat dels CAP o bé en espais municipal, gràcies a la col·laboració entre Salut i els ajuntaments lleidatans. D’aquests, set ja estan instal·lats i s’estan adequant per posar-los en servei. Són els d’Agramunt, Balaguer, Bellpuig, Albatàrrec i els de Cappont i Eixample, de Lleida, a més del de Balàfia-Pardinyes-Secà. La resta, s’instal·laran a Alcarràs, Almacelles, les Borges Blanques i als CAP de Rambla Ferran i Primer de Maig de la capital del Segrià. La directora de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Balàfia-Pardinyes-Secà, Sandra Guerrero, ha explicat que el mòdul permet alliberar espai a dins del centre que, fins ara, es dedicada a activitat covid com ara la realització de proves de detecció. A la vegada, permetrà recuperar consultes presencials en especialitats com ara psiquiatria i psicologia, i també les ecografies i espirometries. D’aquesta manera, es podran disminuir els temps d’espera, ja que la pandèmia va obligar a reduir les visites presencials en algunes especialitats com aquestes, ha indicat.