Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Entra en funcionament una unitat d’atenció a pacients oncològics que no necessiten les prestacions d’un gran hospital

ACN Barcelona.-La Unitat d’Atenció Intermèdia Oncològica Pere Virgili-Vall d’Hebron està en marxa des de l’1 de juliol. Es tracta d’un dispositiu assistencial dedicat exclusivament a l’atenció dels pacients oncològics subaguts, […]

Avatar
Agències 16/07/2020

ACN Barcelona.-La Unitat d’Atenció Intermèdia Oncològica Pere Virgili-Vall d’Hebron està en marxa des de l’1 de juliol. Es tracta d’un dispositiu assistencial dedicat exclusivament a l’atenció dels pacients oncològics subaguts, és a dir, aquells pacients que necessiten d’una atenció especialitzada però no requereixen de les prestacions tecnològiques d’un hospital de tercer nivell, com és l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Aquest nou dispositiu està coordinat per professionals de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del Parc Sanitari Pere Virgili. Aquesta unitat, la més gran de Catalunya, és la primera que compta amb una gestió coordinada entre dos centres.

Aquesta unitat té capacitat per a 32 pacients i compta amb cinc llits individuals i zones comuns, gimnàs i dues terrasses on els pacients s’hi poden estar a l’aire lliure. Les persones ingressades són pacients subaguts amb malaltia activa que no requereixen d’un elevat nombre de proves ni ingrés a l’UCI i estan estables clínicament. Per exemple, pacients oncològics que presenten complicacions infeccioses, suboclusió intestinal, dolor mal controlat, toxicitat per quimioteràpia, fenòmens trombòtics, afectacions del sistema nerviós central o necessitats de cures de mitja intensitat. Està formada per un equip mixt de professionals de Vall d’Hebron i Pere Virgili, coordinats perla doctora Patricia Gómez, amb oncòlegs, un geriatra, un internista, un psicooncòleg, infermeres i professionals de fisioteràpia, teràpia ocupacional, treball social, així com personal administratiu i zeladors.