Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

Entra en funcionament un nou servei d’acreditació de competències professionals

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern ha posat en marxa aquest divendres un nou servei d’acreditació de competències professionals que funciona els 365 dies de l’any. Els consellers d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i d’Educació, Josep Gómez Cambray, ho ha anunciat durant la celebració del ple de la Comissió Rectora de l’FP, que ha encapçalat aquest matí el president de la Generalitat, Pere Aragonès. La Comisisó també ha decidit impulsar la finestra única per a la planificació de l’oferta, la preinscripció i l’orientació tots els dies de l’any. Alhora ha donat llum verda a les bases per redactar el decret de centres integrats de formació professional.

Durant el ple també s’ha presentat una proposta inicial de classificació dels sectors FPCAT com a instrument per connectar els sectors productius i la formació professional.

Publicitat

Aragonès ha destacat que “ha de ser un instrument per alinear les polítiques del Govern, les necessitats de les empreses i l’oferta formativa” i per convertir l’FP “en una autèntica acceleradora de l’economia productiva”.

“Sistematitzar els sectors ajudarà a apropar més l’oferta de formació professional als sectors productius i viceversa”, ha opinat el president de l’executiu català.

De la seva banda, el conseller Torrent ha destacat que l’oferta integrada que avui s’ha presentat avui té una transcendència “majúscula”. Al seu parer, “per primera vegada es construeix un horitzó de planificació de l’oferta realment integrada i amb caràcter sincrònic”. També ha considerat que és un “full de ruta que transformarà la formació professional”.

Pel que fa al sistema d’acreditació de competències professionals, durant el ple s’ha especificat que té l’objectiu d’assolir prop de 200.000 acreditacions i reduir la baixa qualificació professional del 36% al 14%. Alhora es vol incrementar els professionals amb qualificació mitjana del 21% al 50%. El 2025 es preveu que només hi haurà feina per a un 14% de perfils de baixa qualificació, segons l’executiu català.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió