Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Entra en funcionament el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a la Nova Icària

ACN Barcelona.-La mesura més important és respectar la distància d’1,5 metres entre les persones; per tant, el servei de suport al bany adreçat a aquelles persones amb mobilitat reduïda que […]

Avatar
Agències 04/07/2020

ACN Barcelona.-La mesura més important és respectar la distància d’1,5 metres entre les persones; per tant, el servei de suport al bany adreçat a aquelles persones amb mobilitat reduïda que no poden accedir a l’aigua de manera autònoma, es prestarà sota la supervisió del personal tècnic habitual i amb el suport d’un servei d’assistència personal de reforç per aquest any, amb un aforament limitat de l’àrea a 15 persones. Per garantir l’aforament i les mesures de prevenció serà necessari sol·licitar cita prèvia a través d’un gestor en línia de reserves, i es recomana a les persones que en facin ús del servei de bany assistit que vagin acompanyades preferentment del seu assistent habitual.

La platja de la Nova Icària disposa d’una grua elevadora, dues cadires amfíbies i armilles salvavides i flotadors. També té una pèrgola per protegir del sol en la zona d’espera i de passeres de fusta fins a l’aigua. A més, els usuaris amb mobilitat reduïda tenen reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos i dutxes adaptades i també transport públic adaptat.El 20 de juny es va obrir el servei de bany assistit amb teràpia aquàtica a la zona de banys del Fòrum. En aquest punt l’accés a l’aigua es realitza mitjançant cadira hidràulica elevadora, que és netejada cada vegada que un usuari autònom accedeix al mar.