Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Entitats veïnals de l’Eixample denuncien que el perllongament de la L8 dels FGC amenaça el Parc de Joan Miró

ACN Barcelona – Entitats veïnals i associacions del districte de l’Eixample de Barcelona denuncien que el perllongament de la línia 8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amenaça […]

Agències 03/03/2023

ACN Barcelona – Entitats veïnals i associacions del districte de l’Eixample de Barcelona denuncien que el perllongament de la línia 8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amenaça el Parc de Joan Miró. En el manifest que han impulsat carreguen contra el projecte actual, i la decisió d’ubicar el centre d’obres en aquest espai, ja que implica “inutilitzar una tercera part del parc durant cinc anys i treure més de 170 arbres”. Per això, insten la Generalitat i l’Ajuntament a emplaçar-lo en un altre lloc fora del parc.

“A l’entorn de Plaça d’Espanya hi ha altres espais públics i grans zones d’asfalt i formigó que podrien ser utilitzades per a aquesta finalitat sense carregar-se una arbreda que té més de 40 anys i que és el pulmó verd dels barris propers”, afirmen.

També asseguren que “en un context de l’emergència climàtica” és “imprescindible” prioritzar la protecció i la creació de zones verdes a les ciutats. “Per al veïnat és inacceptable que les administracions destrueixin un parc públic que proporciona refugi, benestar i salut. Creiem que les dues administracions han treballat amb total opacitat i els instem a tenir en compte les demandes del veïnat”, conclouen.

Paral·lelament, han convocat una protesta per aquest divendres. Es farà a l’arbreda del Parc Joan Miró a dos quarts de sis de la tarda.