Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Entitats i partits de Sabadell denuncien que l’estat espanyol pretén “desmobilitzar” però “no ho aconseguirà”

ACN Sabadell.-Els grups municipals d’ERC, Crida i Junts, i ANC i Òmnium Sabadell atribueixen l’operació policial que ha suposat la detenció de nou membres dels CDR a la voluntat de […]

Avatar
Agències 23/09/2019

ACN Sabadell.-Els grups municipals d’ERC, Crida i Junts, i ANC i Òmnium Sabadell atribueixen l’operació policial que ha suposat la detenció de nou membres dels CDR a la voluntat de l’estat espanyol d'”atemorir i desmobilitzar el conjunt del moviment independentista català, divers i absolutament pacífic i radicalment democràtic”. En un comunicat conjunt asseguren que “malgrat l’escalada repressiva, no ho aconseguirà” perquè diuen que no tenen por i que els trobaran “sempre dempeus i units”. En el text denuncien “una nova onada repressiva contra el poble català” davant la imminència de la sentència de l’1-O i la repetició de les eleccions a les Corts espanyoles per tal de “contribuir a criminalitzar idees polítiques legítimes” per tal d’intentar “associar independentisme amb violència”.

Les entitats recorden que s’aplicarà als detinguts la llei antiterrorista espanyola, “denunciada per organitzacions independents com Amnistia Internacional, que, per exemple, impedirà que es posin en contacte amb els advocats que escullin lliurement”. Expressen “solidaritat amb les persones detingudes, amb les seves famílies, amb els seus amics” i es posen “a la seva disposició”.”Encoratgem els veïns a protestar sempre contra la repressió de manera pacífica des de la desobediència civil no violenta”, afegeix el manifest. També fa una crida a “combatre i desmentir les falses notícies, tenint cura de la certesa de la informació que es difon”.Les entitats que signen el text emplacen el conjunt de l’Ajuntament de Sabadell i, particularment, l’alcaldessa que l’encapçala a posicionar-se “en la defensa dels drets civils i polítics i no pas al costat de la repressió”. En aquest sentit, consideren que és moment d'”exigir explicacions al govern central”.Preveuen que “la repressió anirà en augment” però asseguren que no es faran “enrere” i s’hi encararan “units en la diversitat”. “La repressió no ens fa oblidar el nostre objectiu: l’exercici del dret a l’autodeterminació per assolir la independència d’aquest país, sempre per vies pacífiques, democràtiques i no violentes”, afegeix. “Volen escenificar que l’independentisme català és violent, i es trobaran amb un poble intel·ligent compromès amb la cultura de la desobediència pacífica”, rebla el text.