Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Entitats i particulars de Tàrrega declaren que no han rebut part de l’herència que els va deixar una veïna morta al 2009

|

- Publicitat -

ACN Lleida – L’acusada de quedar-se amb 220.000 euros dels més de 400.000 que la seva tieta, morta al 2009, va deixar en herència a 26 legataris, entre entitats, particulars i institucions de Tàrrega, diu que l’encarregat de repartir l’herència era el marmessor. L’home, però, va morir quan faltaven més de la meitat dels diners per repartir. El fill del marmessor, que treballava amb ell en la gestoria familiar, ha explicat que l’advocat de dues nebodes de la dona els va prohibir repartir entre els legataris els diners corresponents a productes bancaris. Una sentència judicial del 2011, però, ordenava les nebodes a repartir-los tots i elles no ho van fer. Una de les nebodes va morir al 2015 i l’altra s’enfronta a 6 anys de presó per apropiació indeguda.

La tieta va signar un testament davant notari el 4 d’agost de 2008 en què s’incloïen donacions d’entre 3.000 i 12.000 euros a cadascun d’aquests legataris i especificava que els diners que sobressin dels comptes bancaris s’havien de repartir proporcionalment entre aquests. A les nebodes de part del seu home ja mort les va deixar en herència diverses finques familiars.

Publicitat

La dona va morir el juliol de 2009 i les dues nebodes van acceptar al gener de 2010 l’herència, que fixava el repartiment dels diners que hi havia al banc entre entitats, particulars i associacions targarines. Segons el fill del marmessor, eren més de 400.000 euros, la meitat dels diners en comptes bancaris i l’altra meitat en fons fixes, preferents, accions o plans de pensió. Els diners d’aquest segon paquet són els que van quedar pendents de repartir, a l’espera de quantificar-se.

Ara, 12 dels 26 legataris, que van rebre uns 180.000 euros en total, reclamen la resta dels diners que entenen que els correspon de l’herència de la veïna de Tàrrega. Representants de les entitats i associacions i també particulars que reclamen han declarat en el judici que s’ha fet aquest dijous a l’Audiència de Lleida que només van rebre part de l’herència que els tocava.

Segons ha declarat el fill del marmessor, l’advocat de les nebodes va enviar un requeriment al seu pare en què li prohibia repartir la part corresponent a fons fixes, preferents, accions o plans de pensió, així que en un primer repartiment només van fer arribar als legataris els diners en efectiu que hi havia en diversos comptes bancaris. El marmessor va morir abans d’aclarir com repartir la resta corresponent a productes financers i bancaris.

Després de diversos procediments civils, una sentència judicial del 2011, que és ferma, ordenava les nebodes a repartir els diners pendents (uns 220.000 euros de productes bancaris més gairebé 30.000 que havien sobrat del primer repartiment) entre els legataris, però elles no ho van fer. Una de les nebodes va morir el 2015 i l’altra s’ha assegut aquest dijous al banc dels acusats a l’Audiència de Lleida. S’ha limitat a dir que ella va repartir “el que havia de repartir” i preguntada per la resta de diners pendents s’ha limitat a respondre “no ho sé” quan les acusacions li han preguntat perquè no els havia donat als legataris.

A més de la pena de presó, la fiscalia demana que l’acusada pagui una multa de 4.000 euros i que indemnitzi les associacions, entitats, particulars i institucions afectades amb els diners que havien de rebre.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió