Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Entitats exigeixen per carta a Justícia que enviï els presos en tercer grau i en 100.2 a passar el confinament a casa

ACN Barcelona.-Diverses organitzacions de drets humans han exigit per carta al Departament de Justícia que enviï a casa els presos que estan classificats en tercer grau i en 100.2. De […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-Diverses organitzacions de drets humans han exigit per carta al Departament de Justícia que enviï a casa els presos que estan classificats en tercer grau i en 100.2. De fet, aquest mateix dimarts la conselleria ha anunciat que les presons estudiaran la possibilitats que els 100.2 passin el confinament a casa i s’ha anat fent en el cas dels tercers graus. A la missiva recorden que l’Organització Mundial de la Salut ha alertat sobre les dificultats per passar el confinament a les presos complint les mesures de seguretat sanitàries. Per això, insten a reduir amb urgència la població penitenciària i afegeixen que l’estada a la presó en les actuals circumstàncies “pot constituir clarament un tracte o pena cruel, inhumana o degradant”.

Entre els signants hi ha l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, Irídia, l’Institut dels Drets Humans de Catalunya, la Comissió de Defensa de l’ICAB, Justícia i Pau, Familiars de Presos de Catalunya, SIRECOVI i l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans. Els signants asseguren que hi ha diversos articles legals que permetrien que aquestes persones passessin el confinament a casa. Han recordat que la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima “té la competència per a l’aprovació de les propostes de progressió a tercer grau” que li eleven les juntes de tractament dels centres penitenciaris. Per això, han considerat que “és perfectament viable la progressió a tercer grau en els quatre supòsits assenyalats”.