Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Entitats exigeixen el compliment de les mesures acordades en el ple al Parlament sobre la gestió de les residències

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Diverses entitats i persones a títol individual han registrat una carta al Parlament per exigir als partits polítics el compliment de les 58 mesures acordades en el marc del ple monogràfic sobre la gestió de les residències durant la pandèmia que es va fer al juliol. A la missiva, lamenten que des de llavors i fins ara “res ha canviat” i critiquen la inacció dels responsables públics. Els signants afirmen que algunes de les mesures acordades al juliol són fonamentals per canviar la situació i oferir una atenció digna a la gent gran i a les persones amb discapacitat. Entre aquestes, establir una ràtio mínima d’un gericultor per cada quatre residents, revertir la privatització del sector, garantir servei mèdic i d’infermeria les 24 hores.

Les entitats, liderades per la Coordinadora Familiars de Residències 5+1, destaquen altres mesures importants com desplegar una unitat de control de qualitat dels serveis, amb capacitat d’inspecció per garantir uns nivells adequats de neteja, material, qualitat alimentària, atenció mèdica i substitució del personal en cas de vacances. També l’elaboració d’un pla per a la construcció urgent de residències públiques, la modificació dels consells de participació dels centres, garantir més inspectors i mesures per dignificar les condicions laborals, apunten.

Publicitat

Per tot plegat, han reclamat a tots el partits l’exercici del compromís adquirit amb la ciutadans i al Govern que implementi les mesures incloses en les resolucions aprovades, entenent que aquestes “no poden ser menystingudes ni oblidades”.

En la missiva, reivindiquen que la vida digna de milers de persones ha d’estar per sobre dels interessos econòmics d’uns quants. Afegeixen que l’actuació és urgent perquè afecten el col·lectiu de gent gran.

La carta es dirigeix a tots els grups i subgrups parlamentaris, a excepció de VOX, i a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió