Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Entitats exigeixen al govern espanyol que assumeixi les “seves responsabilitats” al Sàhara Occidental

ACN Barcelona.-Més de 80 entitats que treballen per la defensa dels drets humans i el moviment solidari amb el Sàhara a Catalunya han exigit al govern espanyol “que assumeixi les […]

Avatar
Agències 16/11/2020

ACN Barcelona.-Més de 80 entitats que treballen per la defensa dels drets humans i el moviment solidari amb el Sàhara a Catalunya han exigit al govern espanyol “que assumeixi les seves responsabilitats com a potència administradora del Sàhara Occidental”. Les organitzacions han llençat un manifest en suport als drets i llibertats del poble sahrauí, després que la matinada del 13 de novembre el Marroc “trenqués” els acords acceptats en l’alto al foc del 1991 en travessar el pas fronterer del Guerguerat per desallotjar manifestats. Les entitats han reclamat també un posicionament “clar” a les administracions públiques i al Govern en favor del dret d’autoderminació del poble sahrauí i de condemna de l’ocupació marroquí.

El manifest reclama al govern espanyol que faci els esforços necessaris perquè es posi en marxa, de forma definitiva, el que preveuen els acords de pau vigents entre el Marroc i la república Sahrauí, “obligant a qui ha posat tots els impediments possibles a acatar les normes internacionals i els acords signats”. També han demanat el nomenament d’un representant del secretari general de Nacions Unides que garanteixi la celebració d’un referèndum d’autodeterminació tutelar per l’ONU. Des del moviment solidari amb el Sàhara a Catalunya s’ha convocat una concentració el proper dimecres per expressar el suport al poble sahrauí davant del Consolat del Marroc sota el lema ‘No a la guerra, sí al referèndum’.