Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Entitats en defensa de la sanitat pública reclamen que un 25% del pressupost de Salut vagi a l’atenció primària

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Entitats i veïns en defensa de la sanitat pública s’han concentrat aquest dijous a les portes del CUAP Manso per reclamar que un 25% del pressupost de Salut es destini a l’atenció primària. La concentració ha comptat amb prop d’una cinquantena de persones, que han mostrat pancartes i cridat proclames a favor de la sanitat pública i l’atenció primària. Entre els assistents a la mobilització hi havia representants de les entitats convocants: les associacions de veïns de Sant Antoni i de l’Esquerra de l’Eixample, la Comissió de Salut de la FAV de Barcelona, el col·lectiu Resistència Clínic i la Marea Blanca de Catalunya.

Eugènia Sánchez, veïna de l’Esquerra de l’Eixample, ha afirmat en declaracions a l’ACN que l’impacte de les retallades d’anys anteriors a la sanitat pública s’han notat més durant la pandèmia. “Moltes persones no han pogut ser ateses adequadament”, ha lamentat. Per això, Sánchez ha reiterat que demanen que el percentatge dirigit a l’atenció primària dins del pressupost de Salut s’incrementa fins al 25%.

Publicitat

<br />
Més enllà d’aquesta demanda principal, aquesta veïna també ha demanat que es recuperi una atenció presencial i més personalitzada als CAP. “El metge ha de ser una persona que atengui i conegui els veïns i al barri trobem a faltar l’atenció particular”, ha afirmat.

<br />
En aquest sentit, també ha volgut solidaritzar-se amb els professionals dels ambulatoris, ja que si bé troben a faltar l’atenció personal que rebien abans de l’arribada de la covid-19, sap que és “molt difícil” perquè els professionals “van molt estressats”. A més, ha assenyalat les “nombroses baixes” de metges i infermeres causades pel virus i la manca de pressupost.

<br />
Els assistents a la mobilització també s’han mostrat contraris a la privatització i les derivacions a la sanitat privada. Les entitats ja han anunciat, a més, que preparen una mobilització unitària a Barcelona per al pròxim 3 d’abril, coincidint amb la proximitat del Dia Mundial de la Salut.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió