Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Entitats ecologistes creen la plataforma SOS Vallès per denunciar problemàtiques i conflictes ambientals

ACN Sabadell.-Una trentena d’entitats ecologistes han constituït la plataforma SOS Vallès, amb l’objectiu de denunciar les problemàtiques i conflictes de caràcter mediambientals que afecten les comarques del Vallès Oriental i […]

Avatar
Agències 07/06/2021

ACN Sabadell.-Una trentena d’entitats ecologistes han constituït la plataforma SOS Vallès, amb l’objectiu de denunciar les problemàtiques i conflictes de caràcter mediambientals que afecten les comarques del Vallès Oriental i l’Occidental. El col·lectiu està format per una trentena de membres, entre els quals entitats, plataformes, coordinadores i moviments veïnals, que s’han agrupat amb un decàleg titulat “El Vallès que volem”. En el document plantegen els reptes i conflictes existents a l’entorn metropolità vallesà i que consideren que cal afrontar. A la vegada, volen posar de relleu la importància d’actuar en el marc de l’emergència climàtica. La plataforma s’ha presentat coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el passat 5 de juny.

Amb entitats com l’Adenc, Plataforma contra els Abocadors de Rubí, Refem el Direccional o la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola, el col·lectiu defensa una nova cultura basada en el respecte pels parcs naturals, els boscos i la conservació forestal, així com el foment de l’agricultura de proximitat i agroecològica, aprofitant la presència de Parcs Agraris Protegits, com el de Sabadell. En matèria urbanística, s’oposen a la creació de macroprojectes urbanitzadors o el Quart Cinturó, que hauria de connectar, entre d’altres, Terrassa amb Granollers. En el decàleg, també defensen reduir el volum de residus en base a un criteri d’ecologia urbana, i que aposti per una producció d’energia neta renovable. A banda, també centren l’interès en afrontar els conflictes ambientals de salut pública degut a la industrialització i la contaminació del medi ambient.