Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Entitats d’infància denuncien que els nens són els “grans oblidats” i demanen un full de ruta específic

ACN Barcelona.-La Plataforma d’Infància de Catalunya de la Taula del Tercer Sector (PINCAT), que aplega més de 900 entitats socials d’infància a través de 21 federacions, reclama al Govern que […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La Plataforma d’Infància de Catalunya de la Taula del Tercer Sector (PINCAT), que aplega més de 900 entitats socials d’infància a través de 21 federacions, reclama al Govern que infants i adolescents estiguin al centre de la presa de decisions polítiques en la gestió del coronavirus, perquè fins ara, diuen, han estat “els grans oblidats” i s’ha tingut una “mirada nul·la” cap a les seves necessitats. La PINCAT es queixa que la gestió de la pandèmia no té en compte els drets dels menors i que les desigualtats s’agreujaran. Per això demana que un full de ruta específic per a la infància i l’adolescència, sobretot aquella que està en una situació de major vulnerabilitat social, per no tornar a deixar enrere cap infant, com va succeir el 2008.

En aquest sentit, les entitats socials proposen que l’Observatori dels Drets de la Infància tingui un paper promotor per definir aquestes mesures i accions a través de grups de treball que dissenyin i planifiquin els passos a seguir perquè els infants també puguin sortir d’aquesta crisi.PINCAT demana ajudes i suports a les famílies que hauran de conciliar la feina i la cura dels fills mentre no puguin tornar a l’escola. Alerta que els menors no poden gaudir del dret de l’educació de manera plena, per la bretxa educativa i digital, de relacions socials i d’altres aspectes de la vida que fan que creixin i es desenvolupin amb plenitud. Un exemple és la posada en marxa de l’escola en línia, després de la Setmana Santa, que exclou 55.000 famílies que estan desconnectades educativament i digitalment perquè a casa seva no tenen els dispositius o les eines corresponents o perquè els infants no tenen suport parental.Les desigualtats, diu PINCAT, s’agreujaran en un futur encara més, i en tots els àmbits. I això quan la infància ja era el col·lectiu més castigat per la pobresa.